Caravana Gaudeamus, la Cluj

Caravana Gaudeamus, la Cluj

Peste 80 de edituri din ţară şi din străinătate, universităţi şi firme multimedia participă la Târgul de carte Gaudeamus, care se deschide azi la Cluj-Napoca.

 

Directorul târgului, Vlad Epstein, a declarat ieri că municipiul Cluj-Napoca este lider în ediţia a noua a Caravanei Gaudeamus, eveniment care poate fi cotat printre primele zece manifestări culturale de gen din Europa.

“în această ediţie specială, Caravana omagiază Clujul, propunându-şi să-l transforme, printr-un eveniment de excepţie, într-o veritabilă capitală a cărţii”, a declarat Epstein. Târgul de carte este organizat de Radio România şi va avea loc în corturi instalate în Piaţa Unirii. Manifestarea propune cititorilor ultimele noutăţi editoriale, dar şi un program divers de lansări de cărţi, colecţii şi dezbateri, concursul Miss Lectura şi reduceri de preţuri.

Vlad Epstein a afirmat că în zilele târgului vizitatorii vor putea asculta înregistrări din fonoteca de aur a Radio România, cu vocile lui Nichita Stănescu, Mihail Sadoveanu, Nicolae Iorga, Nicolae Titulescu şi Lucian Blaga.

Deschiderea oficială de la Cluj-Napoca va avea loc la ora 12.00, Târgul Gaudeamus putând fi vizitat până sâmbătă, între orele 10.00 şi 18.00, iar duminică, de la 10.00 la 15.00. Intrarea va fi liberă.

Caravana Gaudeamus este alcătuită dintr-o serie de manifestări expoziţionale organizate în principalele centre universitare din ţară, în parteneriat cu studiourile teritoriale ale Societăţii Române de Radiodifuziune.

Comenteaza