Caravana Filmelor NexT ajunge, în august, la Cluj-Napoca

Caravana Filmelor NexT ajunge, în august, la Cluj-Napoca
Caravana Filmelor NexT pornește prin țară: iulie și august cu picnic și cinema sub clar de lună.

Anul acesta, caravana a pregătit o selecție de 24 de filme scurte și se va opri pentru un picnic urban în 10 orașe: Piatra Neamț (30-31 iulie), Iași (2-3 august), Vatra Dornei (5-6 august), Cluj-Napoca (Iulius Parc, 8-9 august), Brașov (11-12 august), Sfântu Gheorghe (13-14 august), Sinaia (15-16 august), Timișoara (17-18 august), Arad (19-20 august), Oradea (22-23 august) și propune în meniul ei cinematografic cele mai bune scurtmetraje ale ultimilor ani.

Producţiile, românești şi internaţionale, sunt reunite în patru programe tematice speciale: NexT Romanian Shorts, Oscar's Night, Best of NexT și NexT Out in Space. Intrarea este liberă și anul acesta.

Cunoscut deja publicului, programul NexT Romanian Shorts aduce în fața spectatorilor cele mai recente producții românești de scurtmetraj, care au debutat în cadrul NexT, festivalul care și-a propus să descopere voci noi și originale și alături de care mulți cineaști români și-au început cariera cinematografică.

Covorul roșu se va întinde pentru Oscar's Night, cele cinci filme nominalizate anul acesta la Oscarul pentru cel mai bun scurtmetraj de ficțiune. Nu va lipsi câștigătorul de anul acesta, "Stutterer", în regia lui Benjamin Claery.

Best of NexT înseamnă un maraton cu cele mai iubite filme premiate de la NexT, iar NexT Out in Space, programul dedicat scurtmetrajelor science-fiction, demonstrează că un film science-fiction nu trebuie să fie lung ca să fie captivant.

Comenteaza