Brand New Day a câştigat Trofeul Comedy Cluj 2010

Brand New Day a câştigat Trofeul Comedy Cluj 2010
Gala finală a fost programată la cinematograful Republica.
UPDATE
Iată premiaţii festivalului: Premiul pentru cea mai buna actrita: Aneke Blok (Tiramisu); premiul pentru cel mai bun actor: Maxim Mehmet (Liebe Mauer); premiul pentru cel mai bun scenariu: Baronii; premiul publicului: Nuntă în Basarabia; cel mai bun regizor: Valeriy Todorovskiy (Hipsters).

Premiul de excelenţă: Sebastian Papaiani şi Geo Saizescu. Prezent pe scenă pentru a i se înmâna premiul, Saizescu s-a înclinat în faţa publicului, care l-a răsplătit cu ropote de aplauze.

Premiul festivalului i-a fost înmânat de amfitrioni preşedintelui juriului, Andreas Strohl. "Producătorii sunt plecaţi în vacanţă", au explicat gazdele, Cătălin MIreuţă şi Cristi Greţcu. Mai menţionăm că, spre deosebire de gala de deschidere a festivalului, sâmbătă seara pe scena cinematografului Republica a urcat şi primarul Sorin Apostu. Acesta le-a mulţumit "principalilor sponsori" cu referire la publicul din sală şi a anunţat că ediţia de anul viitor va fi organizată într-un cinematograf refăcut. Primarul i-a mulţumit şi organizatorului Sorin Dan, despre care a spus că l-a cunoscut "întotdeauna ca afacerist şi nu filantrop" şi că este convins că festivalul i-a adus organizatorului "nu altceva decât nopţi albe şi nervi".

Pe scenă a urcat şi directorul RADEF Româniafilm, Marius Iuraşcu. Acesta a anunţat că de anul viitor în sălile de cinema operate de RADEF vor intra gratuit "copiii, studenţii, handicapaţii şi pensionarii". "Din păcate de-a lungul anilor majoritatea sălilor au devenit nişte ruine. Faceţi câteva fotografii la cinematograful Republica aşa cum este acum, pentru că anul viitor va arăta altfel", a spus acesta.

*

La cinema Republica are loc în această seară gala de închidere a festivalului Comedy Cluj. Se vor acorda premiile pentru cea mai buna regie, cel mai bun scenariu, cel mai bun actor şi cea mai bună actriţă, precum şi Trofeul „Comedy”, decernat pentru cel mai bun film din competiţie.

Cele nouă filme înscrise în competiţie au fost Panică (2008) în regia lui Attila Till (Ungaria),
“Aşteptând dragostea” (Mala Wielka Milosc), în regia polonezului Lukasz Karwowski, “O nouă zi” Bran Nue Dae), regizat de australianca Rachel Perkins, sau Cadoul (El Regalo), din Chile. Alte pelicule înscrise sunt Tiramisu (Olanda), Iubitul Zid al Berlinului (Lieve Mauer, Germania), Hipsters (Rusia), Vavien (Turcia) şi Baronii (Belgia).

Juriul Comedy din acest an a fost format din Andreas Strohl- directorul Festivalului de Film de la Munchen (Germania), Andre Ceuterick- directorul Festivalului filmului de dragoste de la Mons (Belgia), Augusto Orsi- jurnalist şi unul dintre organizatorii Festivalului de Film de la Locarno (Elveţia), Silvia Pinterova- jurnalist şi manager de festivaluri în Slovacia şi Alin Dumbravă, - critic de film şi jurnalist român.

Vezi aici trailerul filmului câştigător:



Comenteaza