Boc şi Uioreanu, la unison: protocolul partidelor politice pentru Cluj Capitală Culturală, semn de normalitate VIDEO

Boc şi Uioreanu, la unison: protocolul partidelor politice pentru Cluj Capitală Culturală, semn de normalitate VIDEO
Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu şi primarul Clujului, Emil Boc, au apreciat că semnarea unui protocol de colaborare între formaţiunile politice din judeţ şi asociaţia Cluj Capitalăî Culturală Europeană 2021 reprezintă un "semn de normalitate", în perspectiva candidaturii oraşului la titlul respectiv.

UPDATE - adaugă informaţii şi declaraţii video. Click pe fotografie

"Putem să contribuim la obţinerea cestui titlu. Semnarea acestui protocol e un semn de normalitate. Funcţiile noastre sunt trecătoare, e bine să avem acea înţelegere politică. În 2021 actorii politici poate vor fi alţii, e bine ca toţi actorii să fie de acord cu privire la proiectul Cluj Capitală Culturală Europeană. Pentru asta e nevoie de susţinere politică şi financiară. Consiliul local şi Consiliul judeţean, pe lângă organizaţiile politice, susţin acest demers", a menţionat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu.

"E un semn de normalitate, candidatura Clului la titlul de Capitală Culturală Europeană nu e proiectul niciunui lider politic, e proiectul comunităţii clujene; salut deschiderea partidelor politice. Deja Cluj a reuşit să obţină titlul de Capitală Culturală a Tineretului, ceea ce poate reprezenta un paşaport pentru 2021", a specificat şi primarul Emil Boc.

Edilul a aminită că "Clujul a fost desemnat de Comisia Europeană cel mai primitor oraş european", respectiv faptul că publicaţiile New York Times şi Huffington Post a plasat Clujul ca unul din primele trei oraşe care dau tendinţa în arta contemporană.

Reprezentanţii Consiliului Judeţean (CJ) Cluj, ai Consiliului Local (CL), ai asociaţiei Cluj Capitală Culturală Europeană 2021, respectiv ai organizaţiilor sau filialelor judeţene a PC, PDL, PNL, PPDD, PSD, UDMR şi UNPR au semnat astăzi un protocol de sprijinire a candidaturii titlului de Capitală Culturală Europeană în 2021.

Preşedintele asociaţiei Cluj CCE 2021, Florin Moroşanu a menţionat că protocolul are o dimensiune simblică, respectiv una practică. Potrivit lui semnarea acestui protocol între asociaţie, CJ, Consiliul Local şi partidele politice reprezintă un criteriu prevăzut în dosarul de candidatură al oraşelor la titlul de Capitală Culturală Europeană.

"Am semnat un protocol cu partidele politice cu reprezentare în CL, CJ, Parlament, sau care fac parte din alianţe guvernamentale. Protocolul rămâne deschis pentru toate partidele politice din Cluj, care dacă găsesc de cuviinţă pot să ni se alăture; ciclicitatea electorală îi va aduce pe unii reprezentanţi ai lor în postura de a decide cu privire la probleme administrative", a menţionat Florin Moroşanu.

 

 

Comenteaza