Video Boc, la încheierea Zilelor Culturale Maghiare: ''La Cluj diversitatea nu este o amenințare''

Boc, la încheierea Zilelor Culturale Maghiare: ''La Cluj diversitatea nu este o amenințare''

Zilele Culturale Maghiare a însumat peste 500 de evenimente, care au avut loc în diferite locații ale Clujului. 

"Am participat la evenimentul care a marcat finalul ediției a XIV-a a Zilelor Culturale Maghiare din Cluj-Napoca. În acest cadru am subliniat cât de importantă este unitatea în diversitate.

Am creat împreună un oraș european, un loc în care fiecare să se simtă acasă, un loc în care să ne bucurăm de viață, să fim recunoscuți și recunoscători. E meritul clujenilor.

La Cluj diversitatea nu este o amenințare. Împreună am transformat-o în oportunitatea de a fi mai buni, o oportunitate de a crea un oraș cu o calitate a vieții așa cum ne-o dorim fiecare. Aici diversitatea nu este doar încurajată și susținută, ea este sărbătorită - așa cum am putut vedea la Zilele Culturale Maghiare și în multe evenimente din cursul anului. Asta este cu adevărat normalitatea europeană, normalitatea democratică.

Întregul mesaj pe care l-am transmis în această seară poate fi urmărit în video-ul de mai jos", a declarat edilul Emil Boc.

Au mai fost pe scenă Oláh Emese, viceprimar al Municipiului Cluj-Napoca, Grezsa Csaba, consul general al Ungariei la Cluj-Napoca și Gergely Balázs, președintele Asociației Clujul Comoară, organizator Zilele Culturale Maghiare din Cluj.

Sărbătorim din nou împreună în 18-25 august 2024. 

Comenteaza