Boc despre o posibilă asociere a Clujului cu Alba-Iulia: "Vom analiza exemplele similare şi apoi vom lua decizia" VIDEO

Boc despre o posibilă asociere a Clujului cu Alba-Iulia:
Primarul Clujului, Emil Boc, a precizat că reprezentanţii asociaţiei Cluj Capitală Culturală Europeană vor analiza câştigătoarele titlului respectiv şi apoi urmează să decidă cât este de oportună o asociere a Clujului cu Alba-Iulia, care şi-a exprimat intenţia în acest sens, prin vocea primarului Mircea Hava.

„Primim pozitiv orice solicitare de asociere. Vizavi de faptul că Alba intenţionează să se asocieze cu noi urmează să facem o analiză şi să luăm apoi o decizie. În acest moment avem două opţiuni: o candidatură unică, respectiv o candidatură extinsă, în care Clujul să rămână <pivotul> şi să se alăture Alba, sau Maramureşul, Transilvania chiar. Vom face analiza tuturor câştigătorilor de până acum ai titlului de Capitală Culturală Europeană şi vom decide dacă este mai bine să avem o candidatură unică sau una extinsă", a precizat Emil Boc.

Preşedintele asociaţiei Cluj Capitală Culturală Europeană, Florin Moroşanu, a citit un paragraf din regulamentul de candidatură, conform căruia candidatura se face pe numele unui singur oraş, chiar dacă acesta încheie parteneriate strategice în zonă.

Conform celor doi, primarul Alba-Iuliei, Mircea Hava, a exprimat în faţa Consiliului Local al municipiului respectiv ideea asocierii cu Cluj-Napoca, în vederea candidaturii la titlul de Capitală Culturală Europeană.

 

Etichete
Comenteaza