"Biutiful", joi la Cinemateca TIFF

A cincea săptămână a Cinematecii TIFF la Cluj aduce joi, la cinematograful Victoria, pelicula "Biutiful", de Alejandro González Iñárritu.

Filmul spune povestea lui Uxbal (Javier Bardem), un tată singur, care află că are cancer în fază terminală, un om plin de conflicte, care înceracă să împace rolul de tată cu dragostea, spiritualitatea, sentimentul de vină şi mortalitatea, în mijlocul lumii interlope periculoase din Barcelona.ncepe.

Biutiful a fost prezentat în competiţia oficială a ediţiei 2010 a Festivalului Internaţional de Film de la Cannes, filmul fiind înscris în competiţia pentru Palme d'Or. Filmul a avut premiera mondială în cadrul festivalului, pe 17 mai 2010. La aceeaşi ediţie a prestigiosului eveniment, Javier Bardem a primit premiul pentru cel mai bun actor.

De asemenea, Biutiful a primit două nominalizări la cea da-a 83-a ediţie a premiilor Oscar, la categoriile „cel mai bun film într-o limbă străină" şi "cel mai bun actor într-un rol principal" (Javier Bardem). Filmul a fost proiectat şi la ediţia din acest an a Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF). Biletele la proiecţie costă 5 lei.

Comenteaza