„Bătălia cărților” se dă la Cluj! Va fi desemnat cititorul anului 2022 la nivel național

„Bătălia cărților” se dă la Cluj! Va fi desemnat cititorul anului 2022 la nivel național

Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga” Cluj, în colaborare cu Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România, organizează Finala Naţională a Concursului de Lectură „Bătălia Cărţilor”, ediția 2022.

Potrivit reprezentanților forului administrativ județean, evenimentul are loc în data de 8 septembrie 2023, ora 11.30, la sediul central al Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga” Cluj, Calea Dorobanţilor nr.104.

Campanie unică în România, Concursul Național de Lectură „Bătălia Cărţilor” acordă o importanță majoră lecturii de plăcere în educația copiilor şi adolescenţilor, promovează literatura de calitate și încurajează gândirea critică a participanților.

Ediția 2022 a concursului s-a derulat în perioada martie-octombrie, în 11 biblioteci publice din România (biblioteci județene: Teleorman, Caraș-Severin, Iași, Sibiu, Mureș, Argeș, Buzău, Cluj și bibliotecile municipale: Mediaș, Toplița și Sighetu Marmației), cu scopul de a cultiva lectura de plăcere în rândul copiilor și tinerilor, de a dezvolta abilitățile de lectură și comunicare și de a promova producțiile editoriale dedicate acestora. Lista cărţilor incluse în concurs a fost unică la nivel national, a cuprins noutăți editoriale, titluri premiate care nu fac parte din bibliografia şcolară obligatorie. La nivel local au fost votate Cărţile Anului 2022.

În cadrul finalelor locale au fost desemnaţi Cititorii Anului la categoriile de vârstă 11-13 ani şi 14-18 ani, 11 dintre aceștia vor lupta acum în argumente și pledoarii pentru cartea preferată, pentru a obține titlul de Cititorul Anului 2022 la nivel naţional.

Comenteaza