Baletul pe Gheaţă din Sankt Petersburg vine la Cluj cu „Lacul lebedelor”

Baletul pe Gheaţă din Sankt Petersburg vine la Cluj cu „Lacul lebedelor”
Ansamblul de Stat al Baletului pe Gheață din Sankt Petersburg, maeștri ai patinajului artistic şi ai baletului clasic rusesc, prezintă la Cluj-Napoca spectacolul „Lacul lebedelor”. Evenimentul va avea loc duminică, 14 ianuarie și va avea două reprezentații, una de la 16:00 și cealaltă de la 19:00, la Opera Națională Română.

Scena Operei Naționale Române va fi acoperită cu tone de gheață pentru ca balerinii să prezinte publicului clujean povestea frumoasei prințese transformate în lebădă. Spectacolul „Lacul lebedelor" de Piotr Ilici Ceaikovski a fost ales în acest an ca reprezentaţie principală a turneului mondial al baletului din Sankt Petersburg, aniversând 140 de ani de la prima punere în scenă la Teatrul Bolșoi din Moscova, în 1877.

Muzica magnifică a lui Ceaikovski, dar și libretul "Lacul lebedelor" sunt predestinate să creeze o atmosferă unică în care povestea impresionează audiența prin grație divină și splendoare. Publicul este transpus într-o lume a frumosului și a armoniei în care balerinii par să se alăture universului ghețurilor cu mișcări ale maiestuoaselor lebede, păstrând elementele baletului clasic, cu o coregrafie dificilă, dar spectaculoasă, adaptată mișcărilor specifice patinajului, cu decoruri impresionante și costume fascinante.

Spectacolul a fost prezentat pe cele mai prestigioase scene din SUA, Canada, Olanda, Germania, China, Spania, Coreea, Taiwan, Grecia, Portugalia, Irlanda, Serbia, Slovenia, Turcia, Elveţia, Columbia şi Argentina, impresionând de fiecare dată audiența.

Începând din 1995, Baletul pe Gheaţă din Sankt Petersburg aduce în faţa publicului din lumea întreagă fascinantele spectacole clasice de balet, transpuse pe geaţă: „Frumoasa din pădurea adormită", „Lacul lebedelor" şi „Spărgătorul de nuci", de Pietr Ilici Ceaikovski, precum şi „Cenuşăreasa", de Serghei Prokofiev.

Konstantin Boyarski, fondatorul baletului a avut o viziune a spectacolului inspirată de operele lui Ceaikovski, însă prin îmbinarea mai multor tipuri de exprimare artistică: patinajul artistic, balet și muzică. Cu un succes covârșitor la publicul rus, spectacolul a devenit în scurt timp una din cele mai apreciate forme de exprimare artistică contemporană din lumea întreagă.

Biletele pot fi cumpărate de pe site-ul www.dieselevents.ro sau de pe site-urile partenerilor. Prețurile biletelor sunt de 347, 298, 279, 258, 238, 198, 189 şi 89 lei (vizibilitate redusă), iar până în 22 decembrie cei interesați beneficiază de o reducere de sărbători de 10%. Există și pachete speciale pentru familie: copii de cel mult 5 ani, însoţiţi de părinţi au intrare gratuită (fără loc pe scaun), iar cei cu vârsta de până la 8 ani au reducere de 50%.

Comenteaza