Ateliere de animaţie la EducaTIFF 2015

Ateliere de animaţie la EducaTIFF 2015
Doi specialişti în animaţie vor susţine ateliere, pentru copii şi părinţi, în cadrul EducaTIFF. Atelierele se vor desfăşura în zilele de 30-31 mai şi 6-7 iunie, între orele 10-14, la Muzeul de Artă.

Kassay Reka a absolvit Facultatea de Foto, Film, Media la Universitatea Sapientia din Cluj. A participat la mai multe workshop-uri de film, unde a realizat scurtmetraje animate, care au circulat la festivaluri internaţionale. Dupa anii de facultate, Reka a studiat în străinătate: la MOME (Facultatea de Animație) din Ungaria și la Şcoala de animații La Poudriere din Franța.

Între 2010-2013 a scris teza de doctorat despre preferințele elevilor din clasele elementare privind eroii desenelor animate, iar în cadrul cercetării a realizat intervieuri cu copii și părinți din împrăjurimea Clujului. Din 2010 Reka conduce workshop-uri de animații pentru diferite generații și predă la Universitatea Babeș-Bolyai. În prezent, lucrează la un studio de animații (Fox in the Box) și predă discipline teoretice și practice legate de media vizuală.

Makkai Bence este licentiat in Filosofie şi a lucrat ca si graphic designer, art director si director de creatie la mai multe agentii de publictate din Cluj. Din 2014 şi-a înfiinţat propria agenţie de branding şi comunicare vizuală - Vizualitas Studio.

Din anul 2002 a lucrat ca şi regizor, scenarist, animator în diverse producţii, cel mai cunoscut fiind scurtmetrajul Holtvagany / Linie moartă, premiat cu Golden Remi, la Houston în 2003, şi animaţia Flottyi selectat la mai multe festivaluri din ţară şi din străinătate.

 

Comenteaza