Artistul clujean Ernő Bartha a ajuns în Turcia și se pregătește pentru operație

Artistul clujean Ernő Bartha a ajuns în Turcia și se pregătește pentru operație
| Foto: Facebook/ Ernő Bartha

Celebrul artist clujean Ernő Bartha a anunțat că a ajuns la Istanbul, unde va fi operat vineri.

"Am sosit la Istanbul, unde, în Clinica Acibadem au început pregătirile înaintea operației: analize, întâlnire cu medicii și tomografie computerizată, cu un aparat sofisticat, care în situația mea medicală este foarte importantă.
Joi mă internează în clinică, iar vineri va fi operația, performance-ul, care de data asta nu eu voi regiza.
Vă mulțumesc mult pentru încurajări, gânduri bune, energii pozitive și pentru tot ce ați făcut pentru mine!", a transmis Ernő Bartha.

Artistul a fost diagnosticat cu o boală gravă în formă agresivă, apelând la ajutorul oamenilor pentru o șansă la viață, din cauza costului mare al intervenției, considerată drept una de urgență. Inițial a fost programat în 27 noiembrie. Bartha a menționat că nu dispune de suma de bani necesară deoarece toate veniturile sale le-a investit în dezvoltarea Arkhai și în realizarea obiectelor de artă pe care le creează. La o săptămână de la apelul public al acestuia, a fost strânsă suma solicitată.

Ernö Bartha este creatorul Arkhai, din satul clujean Vlaha, unul dintre locurile inedite de desfășurare a Festivalului Internațional de Film Transilvania. El creează sculpturi din fân ecologic montat pe schelete metalice, simbolizând o tradiţie arhaică, de reconectare cu natura.

Comenteaza