Artiștii din Cluj fac atmosferă la concursul de gătit gulyas la ceaun

Artiștii din Cluj fac atmosferă la concursul de gătit gulyas la ceaun
Artiștii din Cluj fac atmosferă la concursul de gătit gulyas la ceaun
Artiștii din Cluj fac atmosferă la concursul de gătit gulyas la ceaun

Mai mulți artiști din Cluj-Napoca asigură partea muzicală a concursului de gătit gulyas la ceaun organizat la Muzeul Astra - Dumbrava Sibiului, în cadrul Zilelor Hungarikum.

Inițiativa a fost demarată de către Centrul Cultural Maghiar din Sibiu sub deviza “Împreună demonstrăm că se poate găti bine și cu distanțare fizică!”. Concursul revine în pandemie, organizat în condiții speciale, 100% în aer liber și respectând normele sanitare impuse de autorități.

La competiție s-au înscris 15 echipe din toată țara. Aceasta este împărțită în două categorii: gulyas și orice preparat maghiar gătit la ceaun. Ceaunele au fost fi amenajate la o distanță de 5 m unul de celălalt. Pentru a evita suprapopularea zonei, cele 15 echipe gătesc în intervale orare diferite.

În programul evenimentului sunt prezente vernisaje de expoziții, concerte de muzică populară, spectacole de csardas, jocuri distractive pentru copii, construcție de iurtă, concurs de tras cu arcul, ateliere și meșteri tradiționali, degustări de preparate, licori și bunătățuri. Participă 60 de meșteri tradiționali și producători de preparate gastronomice.

Printre invitații de la Cluj-Napoca figurează Csila Tamas (muzică populară), Istvan Rigmanyi (romanțe) și Operettissimo (operetă). Bucătari profesioniști vor găti preparate specific maghiare, după care acestea se vor putea degusta de publicul vizitator.

Comenteaza