Foto Artiştii colorează intrarea în Spitalul Județean

Intervenția „Hands and Plants”, propusă de Ioana Ciurea (arhitect), Bianca Mocan (artist vizual) și Andreea Ilisăi (artist vizual), este proiectul selectat pentru a fi realizat în cadrul primei rezidențe artistice la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJ - UPU) din Cluj-Napoaca. 

Pereții interiori ai spațiului de așteptare și tranzit vor fi pictați și decorați cu elemente grafice reprezentând mâini și plante. Intervenția constă într-o lucrare murală, participativă, care va acoperi 100 mp și o serie de planșe de colorat care vor fi puse la îndemâna pacienților pentru a putea fi colorate în sala de așteptare.

Ioana Ciurea este arhitect absolvent al Universității de Arhitectură și Urbansim Ion Mincu București și își desfășoară activitatea în cadrul Prototip Studio, un studio creativ de arhitectură și design, unde este cofondator. Proiectele dezvoltate sunt la intersecția designului de obiect, de interior și arhitectură și chestionează modul în care tradiția poate fuziona cu tehnologia.

Bianca Mocan este artist vizual din Cluj. A absolvit Universitatea de Artă și Design Cluj și urmează un master în grafică. Cercetează modul de aplicabilitate al artei în diferite contexte creative precum designul vestimentar și ilustrația de carte. Inspirația lucrărilor sale are rădăcini în cultura underground a generației sale și ironia societății în care își desfășoară activitatea.

Andreea Ilisăi este artist vizual, absolvent al Universității de Artă și Design Cluj și activează la intersecția dintre ilustrație de carte și graphic design. Subiectele pe care le abordează în lucrările sale sunt inspirate de ciclurile vieții, de natură și de modul în care oamenii își percep existența.

Rezidența artistică în spital face parte din proiectul "Spațiu interior" și este inițiată de Centrul Cultural Clujean în parteneriat cu SCJ. Acesta este un proiect interdisciplinar al Centrului Culutral Clujean care adresează tema bunăstării psihologice.

Artiști, oameni de știință, experți în domeniul sănătății și al psihologiei colaborează pentru a aduce în atenția publică pericolele care ne amenință azi sănătatea fizică, mentală și emoțională. Lucrăm împreună pentru a cerceta și experimenta modul în care arta și participarea culturală pot contribui la bunăstarea interioară a locuitorilor unui oraș.

Etichete
Comenteaza