Armand Assante, despre Cluj: "S-a dezvoltat grozav de mult. Se vede că cineva a investit serios"

Armand Assante, despre Cluj:
Actorul american Armand Assante a revenit după 10 ani la Cluj-Napoca pentru a participa la Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF). Luni după masă, actorul s-a întâlnit cu cinefilii la TIFF Lounge, cu două ore înainte de premiera mondială The Wanderers (regia Dragoș Buliga) - film în care îl întruchipează pe cel mai faimos vânător de fantome și vampiri din lume.

Prima vizită a actorului la Cluj a fost în urmă cu un deceniu, cu ocazia lansării filmului "California Dreamin' (Nesfârșit)", regizat de Cristian Nemescu, şi în care interpreteată rolul unui comandant american. El a fost întrebat cum a găsit capitala Transilvaniei la 10 ani distanţă.

"Clujul a crescut grozav de mult. La fel şi TIFF-ul. Acest festival era la vremea respectivă foarte mic şi acum s-a transformat într-un festival important, de mare amploare. Cât despre oraş, se vede că cineva a investit serios. S-a extins mult. Nu ştiu detalii, dar văd cu ochii mei această schimbare şi cred că va continua să crească", a menţionat celebrul actor.

Tot în cadrul întâlnirii cu cinefilii la TIFF Lounge, Assante a mai spus că încearcă să convingă oamenii să vină în România şi să investească în cinematografie. "Îmi place ţara voastră din foarte, foarte multe motive, în special datorită generozităţii oamenilor de aici. Cunosc România de prin anii 2000, când am fost invitat atunci la un concurs de frumuseţe.

De atunci încerc să conving oamenii să vină în România şi să investească în industria cinematografică. E o ţară complexă, seamănă cu Italia. Temperamentele de aici se aseamănă, intelectul oamenilor se aseamănă. Am găsit unele scrieri ale românilor foarte interesante, în special pe Cioran, care m-a uimit cu modul în care funcţiona mintea lui", a spus Assante.

Proiecția fantasy-ului horror "The Wanderers", filmat în România, a fost programată la 19:15, la Cinema Florin Piersic. Filmul spune povestea unui american, Louis (Armand Assante), cel mai faimos vânător de fantome și vampiri din lume, care împreuna cu un jurnalist israelian, Robert (Lior Ashkenazi), ajunge într-un sat din Transilvania pe urmele unei misterioase povești sângeroase petrecută în castelul Zalesky.

Ghid le este o româncă frumoasă care aspiră la meseria de jurnalist (Raluca Aprodu) și care are în grijă și o echipă de coreeni în căutarea unui subiect senzațional pentru un reality show. În Transilvania vânătorul de vampiri ajunge să înfrunte una dintre cele mai mari provocări ale vieții sale, în confruntarea cu un trecut care îi este familiar.

Distribuția mai include actori români (Oana Marcu, Alexandra Apetrei, Pali Vecsei, George Remeș, Bogdan Nechifor, Claudiu Bleonț), dar și pe Branko Duric, un celebru actor și muzician bosniac, în rolul lui Igor. Filmările au avut loc în Sighișoara, Dofteana (județul Bacău) și București. O a doua proiecţie The Wonderers va avea loc în 10 iunie, la ora 20:30, la Cinema Dacia.

La cea de-a 16-a ediție TIFF, Armand Assante va putea fi urmărit pe marele ecran și în "California Dreamin' (Nesfârșit)", regizat de Cristi Nemescu, adus în proiecție specială miercuri, pe 7 iunie. 

Comenteaza