Video Foto Andre Rieu, la Cluj-Napoca: "Am venit să cânt în Centrul Universului"

Joi seara a avut loc la Sala Polivalentă BT Arena din Cluj-Napoca cel de-al 3-lea concert al lui Andre Rieu, iar sala a fost din nou arhiplină.

Zeci de mii de spectatori din întreaga ţară participă 5 zile la concertele susţinute de violonistul Andre Rieu la BT Arena din Cluj-Napoca, alături de invitaţii săi.

Deşi a fost a 3-a seară de concert pentru Rieu, muzicianul a fost plin de energie şi a încântat miile de spectatori care au aplaudat frenetic după fiecare interpretare a sa şi a invitaţilor lui. 

După singurele cuvinte pe care declară că le cunoaşte în limba română, "Bună seara", Adre Rieu a apelat la o traducătoare pentru colabora cu sala. "Publicul care iubește cel mai mult muzica locuiește în Cluj, dar şi cei care cântă cel mai bine trăiesc tot la Cluj", a spus joi Rieu, numind oraşul Cluj-Napoca, "centrul Universului", locul unde a ales să ţină 5 concerte unul după altul. 

Alături de cea mai mare orchestră privată din lume, Johann Strauss Orchestra, formată din muzicieni de 15 naționalități, Andre Rieu şi invitaţii lui 3 tenori din Tasmania, Ungaria, Belgia au deschis spectacolul de joi seara la Cluj-Napoca. 

Artistul a avut o melodie dedicată unei ţări care nu există încă: "Este o singură țară unde nu am ajuns încă. Deoarece încă nu există. Unde copiii pot alerga liberi. Dedic acest cântec tuturor copiilor din lume. Noi adulții trebuie să construim acest tărâm cât mai curând pentru ca visul păcii să devină realitate", a spus Rieu. 

Despre "Balada pentru Adeline" artistul spune că are amintiri legate de momentul când a ascultat-o la radio pentru prima dată, alături de soţia sa, într-o vacanţă cu maşina. Aşa s-a derulat concertul, fiecare interpretare cu povestea ei, până când naistul Gheorghe Zamfir a urcat pe scenă, iar publicul a izbucnit în aplauze frenetice, până când lui Zamfir i-au dat lacrimile. 

"Ieri am cântat la Cluj, alaltăieri, la Cluj, azi tot la Cluj. Dar şi mâine voi fi  tot la Cluj. Poimâine, la fel. Vă rog să îi aplaudaţi şi pe cei din spatele scenei", a transmis Andre Rieu invitaţia pentru ca publicul să ofere tehnicienilor săi un alt ropot de aplauze bine meritat. 

"Sunteți din Cluj?", a întrebat Rieu la un moment dat. NUUU, s-a auzit din Sală. "Nuuu?", a întrebat artistul. "Câți sunteți din Cluj?", şi aşa a aflat Rieu că doar vre 20% dintre spectatorii de joi seara erau din Cluj, mulţi dintre ei fiind veniţi din alte judeţe din ţară. 

Cei care au zăbovit pe holuri între piesele muzicale nu au mai avut acces în sală, uşile fiind închise de armata de voluntari, doar în pauzele de aplauze se putea intra sau ieşi în sala de spectacol. Şi disciplina a fost aplicată. 

Rieu a lăudat publicul de la Cluj-Napoca. "Sunteţi un public care iubește muzica, cel mai bun public pe care l-am avut vreodată. Și nu spun asta în fiecare seară", a spus Rieu la un moment dat. "Pentru mine există 2 lucruri importante în viață: Muzica și dragostea", a mai transmis violonistul. 

A urmat Boleroul lui Ravel: "Va zbura acoperișul sălii la finalul ei :)", a spus Rieu şi mai, mai că a zburat. Apoi interpretări ale compozitorului Giuseppe Verdi, pe care Rieu îl consideră "un geniu" şi valsuri ale lui Johann Strauss, "deoarece aduce atâta bucurie lumii cu valsurile lui, iar publicul sare de pe scaun și dansează, oriunde în lume se întâmplă acest lucru", a spus artistul. Şi aşa a fost şi la Cluj. S-a valsat, s-a aplaudat, s-au transmis emoţii şi lacrimi de fericire.

"Anii de pandemie au fost teribili. Dar ne-ați trimis mailuri și mesaje minunate. Și dacă 5 ani mai trebuie să te așteptăm Andrei, tot te vom aștepta, mi-aţi scris. Și seara aceasta cu voi a chiar fost specială", a mai declarat Andre Rieu în seara de 2 martie la BT Arena. 

La final artistul a vrut să-i trimită acasă pe spectatori. "You go home!" "Noo", a răspus sala. "Go to sleep!" "Nooo!" "You are tired!" "Nooo!" şi a mai urmat o jumătate de oră de "muzică şi dagoste", în Centrul Universului de la Cluj-Napoca.  

Comenteaza