A început Histrioniada Elevilor. Programul festivalului național de teatru pentru liceeni

A început Histrioniada Elevilor. Programul festivalului național de teatru pentru liceeni
„Histrioniada Liceenilor”, festivalul national de teatru organizat exclusiv de liceeni pentru liceeni | Foto: facebook.com/histrioniada

„Histrioniada Liceenilor”, festivalul național de teatru organizat exclusiv de liceeni pentru liceeni, și-a ridicat cortina în 3 septembrie.

În deschiderea oficială a festivalului a fost pusă în scenă, la cinematograful Dacia din Mănăștur, piesa „Planeta Manipulare S01” a companiei de teatru independent Reactor. Sala fost plină de liceenii iubitori de teatru, veniți din toate colțurile României.

La cea de-a XVI-a ediție a festivalului de la Cluj Napoca participă șase trupe din București, Alba Iulia, Focșani, Galați, Constanța, Timișoara, Cluj-Napoca, Suceava și Sibiu. Alături de aceste trupe vor performa 10 artiști amatori în spectacole de „one man show”. În total, vor intra în competiție pentru trofeul Histrioniada aproape 80 de actori-elevi. Alături de aceștia, la Cluj au venit instructori și voluntari. În total, peste 130 de participanți care au primit cazare, masă și alte facilități din partea organizatorului evenimentului, Consiliul Județean al Elevilor Cluj. Din echipa de organizare a festivalului fac parte opt elevi, Dana, Tania, Alex, Diana, Maria, Alex, Mihai și Rareș, de la Liceele Coșbuc, Șincai, Economic, Telecom, Blaga și Pedagogic.

Competiția oficială pentru câștigarea trofeului a început marți. Toate spectacolele de teatru se defășoară în sala mare a Casei de Cultură a Studenților, de la ora 16 până la ora 20, în fiecare zi, până în în 6 septembrie, când va avea loc festivitatea de premiere. Aceasta se va desfășura de la ora 13, în același loc, când va fi înmânat marele trofeu al festivalului.

Unul dintre atelierele festivalului va fi susținut, în două zile, de apreciatul actor Titi Băcioiu. La rândul ei, îndrăgita actriță Elșena Ivanca a venit în sprijinul organizatorilor pe linia jurizării competiției.

Comenteaza