5.000 de clujeni la Nabucco, în Piaţa Unirii FOTO

5.000 de clujeni la Nabucco, în Piaţa Unirii FOTO
Piesa Nabucco a fost pusă în scenă în aer liber, în centrul orașului, şi a fost un spectacol-eveniment.

Piața Unirii din Cluj Napoca s-a transformat, sâmbătă seară, în Templul lui Solomon din Ierusalim. Circa 5.000 de spectatori au venit să asiste la reprezentația-eveniment, chiar dacă Nabucco se cânta live în acelaşi timp în care la televizor se transmitea meciul vedetă al sferturilor de finală de la Euro.

"Avem orchestră completă, cor, soliști de talie internațional și un spectacol pe măsură tuturor", a declarat Simona Dordea, purtător de cuvânt al Operei Naționale Române din Cluj.

Nabucco i-a avut în rolurile principale pe baritonul Carlos Almaguer- Nabucco (invitat), Hector Lopez- Ismaele, soprana Dragana Radaković -Abigaille (invitată), basul Szabó Balint - Zaccaria (invitat), Iulia Merca - Fenena (invitată), Cristian Hodrea - Marele Preot, Florin Pop - Abdallo, Lucia Bulucz - Anna, acompaniați de ansamblul de balet, corul și orchestra Operei Naționale Române Cluj-Napoca, sub bagheta apreciatului dirijor italian David Crescenzi. Regia spectacolului a fost semnată de Ina Hudea, iar scenografia de Liliana Moraru.

Motivați de aprecierea oamenilor, organizatorii își propun să pună bazele unui festival de operă. Ei speră că acest lucru să fie posibil în 2018.

Acesta a fost al doilea spectacol în aer liber al Operei din Cluj, care își încheie stagiunea duminică seară, tot în centrul orașului, cu un concert de muzică spaniolă, parfumat cu vervă și romantism - La Negra Noche.

Primăria a alocat la începutul anului 140.000 lei pentru cele trei spectacole organizate de Opera Naţională în centrul Clujului, în cadrul programului de finanțări nerambursabile de la bugetul local pentru proiecte și acțiuni culturale, în anul fiscal 2016.

Comenteaza