135 de filme la Comedy Cluj. Ce propune a patra ediţie a festivalului

135 de filme la Comedy Cluj. Ce propune a patra ediţie a festivalului
Peste 130 de filme din 35 de ţări şi 100 de invitaţii, acestea sunt cifrele ediţiei din acest an a festivalului de film de comedie Comedy Cluj. În cadrul Comedy Cluj vor avea loc zeci de evenimente conexe, workshop-uri, expoziţii, piese de teatru şi spectacole stradale, promit organizatorii într-un comunicat de presă.

„Beneficiem de o nouă identitate vizuală şi de un concept axat în mod clar pe ideea de comedy-drama, Festivalul Internaţional de Film Comedy Cluj şi ne pregătim să oferim publicului şi în acest an filme care îmbină comedia, ironia, satira şi parodia sub conceptul generic de comedy-drama, dar şi întâlniri cu personalităţi ale industriei cinematografice, precum şi numeroase alte evenimente culturale", se arată în comunicat.

Două jurii de specialitate, unul pentru filmele de scurt metraj, iar celălalt pentru filmele de lung metraj vor acorda premiile festivalului. Din cadrul Festivalului Internaţional de Film Comedy Cluj nu va lipsi nici Premiul de Excelenţă, acordat unei personalităţi a cinematografiei româneşti.

Întrucât secţiunea specială dedicată studenţilor de la academiile de film s-a bucurat de succes la ediţia precedentă, tinerii cineaşti din întreaga lume vor avea ocazia şi în acest an să se întâlnească la Cluj-Napoca, să îşi prezinte producţiile şi să discute cu specialiştii din industria cinematografică.

Ediţia din acest an a Comedy Cluj are loc între 12 şi 21 octombrie.

(D.C.)

 

Comenteaza