Răzbunarea țigăncii II: pălăria fatală și Horthy. Premieră la Cinema Florin Piersic VIDEO

Răzbunarea țigăncii II: pălăria fatală și Horthy. Premieră la Cinema Florin Piersic VIDEO
Premiera celei de a doua părţi a producției independente "Răzbunarea țigăncii", filmată la Cluj și lansată în luna lui Florar cu subtitlul Pălăria fatală și Horthy, va avea loc vineri, 12 mai 2017, la ora 20.00, la Cinema Florin Piersic.

Prețul unui bilet este de 13 lei (11 lei pentru studenți) şi poate fi achiziţionat de la casieria cinematografului. Filmul va rula la Cinema Florin Piersic şi în zilele de marți, miercuri, vineri și sâmbătă (16, 17, 19, 20 mai), de la ora 18.00. 

Sinopsis. "Răzbunarea țigăncii II: pălăria fatală și Horthy"

Cluj, 11 septembrie 1940. Nu s-a uscat încă bine pe caldarâmul Pieței Unirii balega calului alb (sur, istoric vorbind) pe care amiralul Horthy, conducătorul Ungariei fasciste, a intrat triumfal în Cluj, capitala Transilvaniei de Nord (n.a.: pentru tineri...), primită cadou de la prietenul său Hitler, când Mary purcede în catacombele unde se afla ascunsă usița timpului. Ca un fapt ce-i păru atunci divers și poate ușor bizar actriței noastre fugare, la intrarea în gangul ce dădea în misterioasele subterane, se "ciocni" cu o femeie ciudată, venită parcă din altă epocă.

Victoria cea ciudată era exact ceea ce părea: o asasină platită, trimisă din viitor de către agentul Sigurantei Statului (ajuns președinte al Consiliului judean în locul nepotului lui Seplecan), în urma unui coșmar cauzat de lectura unei povești Zen din cartea nepotului său, pentru a-i elimina martorii din trecut, dușmanii săi, singurii ce-i cunoșteau adevărata identitate!

Binențeles, nimic din nebunia ce va urma nu e întâmplator -fix ca-n viață!-, ci rod al noilor urzeli alambicate ale țigăncii vrăjitoare, chitită acum să se razbune pe însuși amiralul Horthy, dupa reușita cu generalul nazist! Întru împlinirea acestui nobil scop, gitana noastră se dovedește a fi -vai!- de-a dreptul machiavelică!

Va avea însă de infruntat cel mai mare vrăjitor rău al tuturor timpurilor, iar ce va ieși...ghinion sau nu?...hm!...rămâne de văzut!

Într-un final complet imprevizibil (nici noi nu-l știm, pe deplin...), vom afla și morala "istorică" a filmului, ce se relevă celor implicați indirect, am spune chiar involuntar, în magica poveste...
România din "Răzbunarea țigăncii" e un tărâm aflat la limita între basm și realitate, unde "toate-s vechi și nouă toate" : intrigile, trădarea, obsesiile și lașitățile, femeile fatale, pălăriile frumoase, muzica veche și veselă, decadența, pasiunile și enorma exuberanță!

Altfel spus, eterna și frumoasa noastră țărișoară, Dumnezeu s-o aibă în pază!

Cronică. Filmul - călătorie spre altă lume

A doua parte a producției independente Răzbunarea țigăncii, filmată la Cluj și lansată în luna lui Florar cu subtitlul Pălăria fatală și Horthy, aduce în prim-plan cunoscuta țigancă vrăjitoare interpretată de actrița Elena Ivanca. Aceasta își continuă cu și mai mult aplomb urzeala cu trandafiri și fete frumoase. Recunoaștem cu ușurință fundalul pe care se derulează această poveste inedită, cu tentă parodică: este vorba de Clujul anului 1940 și cel contemporan (filmările au avut loc începând cu anul 2015). Inserțiile dialogurilor, redate prin casete de text, dau acea senzație de film mut și împreună cu muzica din off au menirea de a ne introduce în universul trecutei epoci. Textul integral AICI. 

Comenteaza