Şapte premii pentru Cluj la Gala Premiilor Operelor Naţionale 2016

Şapte premii pentru Cluj la Gala Premiilor Operelor Naţionale 2016
Trei premii în competiţie şi patru de excelență și pentru întreaga activitate a primit Clujul în cadrul Galei Premiilor Operelor Naţionale 2016, cel mai grandios eveniment al scenelor lirice româneşti desfăşurat la Bucureşti.

Cel mai bun dirijor - József Horváth (Opera Română Cluj-Napoca)

Cel mai bun solist liric - Florin Estefan pentru rolul Oneghin din spectacolul „Evgheni Oneghin" de Piotr Ilici Ceaikovski (Opera Română Cluj-Napoca)

Cel mai bun spectacol pentru copii - „Prințul Árgyélus" de Péter Tóth, regia István Albu (Opera Maghiară Cluj-Napoca)

Premii de excelență și pentru întreaga activitate:

Opera Națională Română Cluj-Napoca

Premiul de excelență - Vasile Solomon
Premiul pentru întreaga activitate - Fülöp Martin

Opera Maghiară Cluj-Napoca

Premiul de excelență - Kele Brigitta
Premiul pentru întreaga activitate - Laskay Adrienne

Invitatul special al Galei Premiilor Operelor Naţionale a fost celebrul tenor Roberto Alagna, care a cântat pentru prima dată pe o scenă din România. Orchestra şi Ansamblul de Balet al Operei Naţionale Bucureşti au evoluat sub bagheta maestrului Marcello Mottadelli, coordonatorul artistic al Operei Naţionale Bucureşti şi maestrului Tulio Gagliardo Varas, coordonatorul artistic al İzmir Devlet Opera ve Balesi, Turcia.

"Carmen", de Georges Bizet, în regia lui Karel Drgáč, de la Opera Naţională Română Iaşi, a fost desemnat cel mai bun spectacol de operă la Gala Premiilor Operelor Naţionale. Soprana Nelly Miricioiu a primit Marele Premiu al Galei. În total au fost acordate 15 premii în competiţie şi 12 premii de excelenţă şi pentru întreaga activitate.

Comenteaza