54 de filme vor concura pentru trofeul ClujShorts 2016

54 de filme vor concura pentru trofeul ClujShorts 2016
54 din cele 181 de filme selectate vor concura pentru trofeul ClujShorts 2016.

„Toate cele 181 de filme se remarcă prin excelență cinematografică. Pentru competiție am fost nevoiți să săpăm și mai adânc. Am urmărit atenția la detaliu, felul de punere în practică a ideii și îndrăzneala de a transgresa convenționalul", a declarat Rareș Stoica, directorul artistic ClujShorts.

Juriului îi va reveni dificila sarcină de a desemna cele mai bune scurtmetraje din cele 54 aflate în competiția oficială.

În 2016, juriul ClujShorts se va afla sub atenta coordonare lui Ioan Pop-Curșeu, lector și cercetător în domeniul literaturii și filmului. Alături de acesta vor juriza: Gabor Xantus, documentarist și academician în arta cinematografică, Sergiu Matei, cameraman și om de televiziune recunoscut pe plan internațional cu peste 40 premii aflate în palmares și Francisc Koos, inginer diplomat, maestru de sunet. Studii de matematica, electronică, muzică, film. O viață petrecută între tehnologie și artă. Realizatorul coloanei sonore a mai multor filme artistice și de animație (Prin Cenușa imperiului, Pintea, Elixirul tinereții, etc). Colaborări cu regizorii Ion Popescu Gopo, Andrei Blaier, Mircea Mureșan, Mircea Veroiu, Iosif Demian, etc. Realizatorul primului sintetizator de muzica (Moog) și efecte sonore din Romania (1975), aparatură utilizată atât la Buftea cât și în filme de animație. Articole publicate și invenții în domeniul eletronicii și prelucrării sunetului. Cadru didactic de predare la Inst. Politehnic Cluj-Napoca, fac. de Electronica și Telecomunicații. „Cercetările mele actuale urmăresc domeniul percepției vizuale în raport cu cel al sunetului și întrepătrunderea fluxului sonor cu imaginea", a mărturisit acesta.

De asemenea, toate cele 181 de filme selectate inițial vor concura pentru Premiul Publicului și Premiul Presei Clujene. Nu în ultimul rând, Asociația Persona își rezervă dreptul de a acorda un premiu filmului care reușește să surprindă într-un mod original elementele centrale aflate la baza acesteia: devotamentul pentru sănătate, cultură și oameni.

ClujShorts 2016 va avea loc în perioada 4-10 aprilie 2016, la Cinema Victoria.

 

Comenteaza