Ediţia a 20-a Festivalului de Teatru de la Sibiu se mută exclusiv în luna iunie

Ediţia a 20-a Festivalului de Teatru de la Sibiu se mută exclusiv în luna iunie
Cea de-a 20-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS) va avea loc între 7-16 iunie 2013, au anunţat astăzi organizatorii.

Festivalul va ave loc în premieră în ultimii ani excluiv în luna iunie, ediţie din acest an fiind programată între 25 mai - 3 iunie.

„Probabil că perioada 7 - 16 iunie vine ca o surpriză pentru că obişnuiam să organizăm Festivalul pe o perioadă de zece zile, începând cu ultima vineri din mai. Totuşi, credem că alegerea noastră e una bună şi firească având în vedere că jumătatea lunii iunie este mult mai însorită decât finalul lunii mai. Pentru noi spectacolele de stradă reprezintă o investiţie importantă, oferind publicului larg o oportunitate extraordinară de petrecere a timpului liber alături de prieteni şi familie", a declarat Constantin Chiriac, directorul Festivalului de la Sibiu.

Amintitm ediţia din acest an, în special unele din spectacolele de stradă au fost afectate de vremea ploioasă care a amânat sau chiar anulat mai multe reprezentaţii.

Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu aduce în fiecare spectacole de teatru, muzică, dans, circ, respectiv instalaţii, din toată lumea, ce sunt prezentate în peste 60 de spaţii de joc - pieţe publice, biserici, situri istorice, respectiv sălile de spectacol.

FITS este cel de-al treilea festival de artele spectacolului din Europa ca amplaore şi dimensiune, după Festivalul Internaţional de la Edinburgh (Marea Britanie) şi Festivalul de la Avignon (Franţa).

 

Etichete
Comenteaza