Cluj: Bărbat reținut pentru o fraudă uriașă. A închiriat și dat mai departe utilaje de construcții după ce a îndepărtat sistemele GPS

Cluj: Bărbat reținut pentru o fraudă uriașă. A închiriat și dat mai departe utilaje de construcții după ce a îndepărtat sistemele GPS
| Foto: heavyequipmentcollege

Un bărbat de 32 de ani din județul Maramureș a fost reținut de polițiștii clujeni pentru 24 de ore și este cercetat pentru înșelăciune.

În fapt, în cursul lunii martie 2023, bărbatul ar fi încheiat contracte de închiriere a unor utilaje destinate construcțiilor, respectiv buldoexcavator, miniexcavator, stivuitor telescopic și pompe de beton, pe care apoi, în nume propriu sau în alte forme și prin mijloace frauduloase, prin semnarea unor contracte de închiriere, le-ar fi înstrăinat în perioada martie 2023- martie 2024, după ce în prealabil ar fi demontat sistemele de tip GPS de pe acestea, conform IPJ Cluj.

În cauză a fost produs un prejudiciu în valoare de peste 360.000 de lei, recuperat de polițiști în procent de aproximativ 50%.

Activitățile au fost derulate cu sprijinul efectivelor din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, Inspectoratului de Poliție Județean Maramureș și suportul Direcției Operațiuni Speciale.

În continuare se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune.

Comenteaza