Ce crede Sabău despre revenirea lui Chipciu la echipa națională. Cum poate fi luat în calcul căpitanul Universității Cluj

Ce crede Sabău despre revenirea lui Chipciu la echipa națională. Cum poate fi luat în calcul căpitanul Universității Cluj
| Foto: FC Universitatea Cluj

Antrenorul "studenților" a vorbit despre posibilitatea ca veteranul din lotul său să fie considerat o variantă de către selecționerul Edi Iordănescu.

În condițiile în care echipa națională suferă pe postul de fundaș stânga, mai multe voci din fotbalul românesc au vorbit despre o posibilă revenire a lui Alex Chipciu la prima reprezentativă.

Chiar dacă e convins că jucătorul ar putea face față la EURO 2024, Ioan Ovidiu Sabău crede că Edi Iordănescu îl va lua în calcul doar ca o soluție de avarie și că selecționerul va prefera să se bazeze pe nucleul deja format.

"Nu știu cum gândește Edi și ce obiective și-a fixat. E adevărat că acolo sunt ceva probleme, dar până la EURO cred că vor reveni acei jucători. Chipciu e un jucător care nu mai trebuie să se adapteze.

Depinde și cum va evolua el, ce randament va avea. Cred ca dacă va juca asa cum știe să o facă și este în formă va fi luat în calcul, cu condiția ca anumiți jucători în care Edi crede să fie accidentați.

Asta e realitatea, așa o văd eu în acest moment. El mizează pe acel nucleu care a calificat echipa națională. E posibil să se gândească și la Alex, mai ales că în această perioadă va juca mai mult fundaș stânga", a explicat antrenorul Universității Cluj.

Alex Chipciu a debutat la echipa națională a României în 2011 și a marcat de 6 ori în 47 de partide pentru reprezenativa de seniori, alături de care a jucat la EURO 2016.

Comenteaza