Video Premieră națională: Un jet-pack cu pilot a fost testat într-o comună din Ardeal. Drum de o oră jumăte, făcut în două minute

Premieră națională: Un jet-pack cu pilot a fost testat într-o comună din Ardeal. Drum de o oră jumăte, făcut în două minute
| Foto: dsu

Exercițiu a avut loc luni, 20 mai 2024, la Baza Salvamont de la Rimetea, în județul Alba. În cadrul exercițiului a fost testat un sistem inovator.

În comuna Rimetea, județul Alba, a fost testat, luni dimineața, un jet-pack de zbor pentru prima dată în România. Exercițiul de salvare montană, desfășurat la Rimetea, a implicat utilizarea aparatului Gravity Industries Jet Suit.

Testul a avut loc la Baza Salvamont de la Rimetea, fără ca vreuna dintre instituțiile publice locale să anunțe în prealabil acest eveniment, scrie Alba24.ro.

Reprezentanții Salvamont Alba, responsabili de locația de testare, au păstrat și ei tăcerea, anunțul fiind făcut ulterior pe pagina de Facebook a Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), organizatorul exercițiului.

„În cadrul acestui exercițiu vom testa inovatorul sistem al Gravity Industries, rucsacul cu care persoanele pot zbura”, au transmis reprezentanții DSU.

Pentru a ajunge rapid la victimă, pilotul s-a ridicat de la sol cu ajutorul Gravity Industries Jet Suit, zburând peste crestele montane. Traseul, care în mod normal ar fi fost parcurs de structurile Salvamont în aproximativ 1:30 ore, a fost realizat în doar 2 minute, începând de la coborârea din mașină.

Acest aparat de zbor inovator are un preț de pornire de 380.000 de lire sterline, fără TVA.

Comenteaza