Zona I și zona II. Cum vor evolua prețurile la PARCĂRI în 2018

Zona I și zona II. Cum vor evolua prețurile la PARCĂRI în 2018
Viceprimarul Dan Tarcea a anunțat modificări de prețuri la parcări pentru anul viitor.

Dublate în 2017, față de 2016, prețurile parcărilor din zona ultracentrală a Clujului vor mai crește o dată. Anunțul a fost făcut de viceprimarul Dan Tarcea, marți dimineața, în exclusivitate, la Realitatea FM.

"Pe zona I va fi încă o creștere de tarife, anul viitor. Nu am încă o propunere de la colegii mei, aștept să o formuleze. Deocamdată nu pot spune dacă se prețul se dublează, se triplează sau crește cu 15%. Va fi și o dezbatere publică pe această temă. S-a văzut că mărirea de preț de anul trecut a permis tot mai multor persoane să își parcheze mașina în zona centrală. Acestei zone îi vor fi alipite străzi care acum sunt în zona II. Mă refer la o parte din strada Clinicilor, unde mulți oameni care vin la spital și nu au unde să parcheze", a spus Dan Tarcea.

Momentan, în zona I sunt 26 de străzi: Baba Novac, Bolyai, E. de Martonne, Emil Isac, Eroilor, I.C. Brătianu, I. Maniu, M. Kogălniceanu, O. Petrovici, P-ța Unirii (inclusiv parkingul cu bariere), S. Micu, St. O. Iosif, H. Oberth, Universității, V. Fulicea, C. Daicoviciu, Paul Chinezu, V. Alecsandri, Brassai, David Ferenc, Emil Zola, Gaal Gabor, Tipografiei, Cotită, Sindicatelor, F.D. Roosevelt. Străzile din zona II cu cele mai mari șanse să promoveze în prima categorie de taxare sunt Clinicilor, Dorobanți, Barițiu și Avram Iancu.

Dan Tarcea a precizat că, cel mai probabil, prețurile din zona II nu vor suferi modificări. "Nu poți să crești prețurile, iar oamenii să nu mai aibă unde să parcheze. Asta chiar dacă avem două parkinguri la 5-7 minute de centru, care stau pe jumătate goale, cel de la Sala Polivalentă și cel de la Cluj Arena", a subliniat viceprimarul.

În zona a doua vor fi menținute și abonamentele, eliminate în cazul străzilor din zona I.

DECLARAȚIE
"S-a constatat o creștere a numărului de persoane care plătesc pentru parcare. Ca să facem o comparație, la plata prin sms colectam anului trecut 50-60.000 de lei pe lună, iar acum 250.000 de lei pe lună. Oamenii au devenit mult mai responsabili"
Dan Tarcea, viceprimarul Clujului

 

Comenteaza