Ziua şi scandalul la CJ Cluj. Acuzaţii de „tergiversare" şi „ipocrizie" între cele două tabere din forul judeţean

Ziua şi scandalul la CJ Cluj. Acuzaţii de „tergiversare
Marţi a avut loc un nou schimb de replici între fostul preşedinte interimar al CJ Cluj, Mihai Seplecan, pe de o parte şi actuala conducere a CJ Cluj, respectiv liderul consilierilor judeţeni ai PSD, pe de altă parte. Tema aflată în dispută, stabilirea regimului juridic al noii piste de decolare-aterizare a aeroportului.

 

Consilierul judeţean PNL Mihai Seplecan, care este şi copreşedinte executiv al PNL Cluj, acuză Consiliul Judeţean (CJ) că tergiversează stabilirea regimului juridic al Pistei de decolare - aterizare de 3500 de metri de la Aeroportul Internațional Cluj. Preşedintele interimar al CJ Cluj spune, în replică, că pe acea lucrare există o anchetă a DNA şi că nu este nici o urgenţă în acest caz.

Mihai Seplecan arată că sunt trei adrese înregistrate pe această temă: din 17.09.2014, 17.10.2014 și 26.01.2015, prin care Aeroportul cere un proiect de hotărâre prin care să se stabilească regimul juridic al lucrării: domeniul public al statului, domeniu public al județului, domeniu privat al județului sau domeniu privat al aeroportului. și că actuala conducere a forului judeţean nu a dat nici un răspuns.

Solicit public urgentarea procedurilor legale necesare stabilirii naturii juridice a acestei investiții. De asemenea, solicit public conducerii CJ Cluj un răspuns privind această solicitare, stabilirea unui termen ferm pentru discutarea unui proiect de hotărâre, sau, dacă nu, motivele în scris pentru care nu se dorește inițierea unei astfel de hotărâri", mai spune liderul consilierilor judeţeni PNL.

Mihai Seplecan susţine că „prin Hotărârea de Consiliu Județean nr. 190/2007, lucrarea "Realizarea pistei de decolare - aterizare de 3500 metri"a fost declarată de utilitate publică de interes local, iar prin Hotărârea nr. 182/2011, s-a prevăzut că, la finalizarea lucrărilor, pista de decolare - aterizare precum și terenurile aferente pe care este amplasată intră de drept în domeniul public al statului" .

„De asemenea, conform Legii 213/1998 art. 3 și Hotărârii nr. 1705/2006 art. 5 (2), CJ Cluj are obligația să emită un act normativ adoptat pentru stabilirea regimului juridic al acestei lucrări de investiții după finalizare și recepționare", mai afirmă consilierul judeţean liberal.

În replică, preşedintele interimar al CJ Cluj, Vakar Istvan, a declarat pentru Ziua de Cluj că „pista va ajunge cu siguranţă în domeniul public al judeţului", dar că „nu există nici o urgenţă în acest caz".

„Domnul Mihai Seplecan omite să spună că este o urmărire penală a DNA pe acea lucrare şi că este nevoie să se finalizeze ancheta DNA şi abia apoi să ne pronunţăm", afirmă liderul interimar al forului judeţean, Vakar Istvan.

În această dispută a intervenit şi PSD Cluj, care îl acuză printr-un comunicat pe Mihai Seplecan de „ipocrizie", în condiţiile în care „partidul din care domnia sa face parte, are un vicepreședinte în cadrul conducerii CJ Cluj, mai mult decât atât, PNL deținând conducerea instituției timp de doi ani, prin alt coleg al consilierului județean liberal, dl. Horea Uioreanu".

„Le amintim celor din PNL că reprezentanții PSD în CJ Cluj au declarat în mai multe rânduri că susțin modernizarea Aeroportului Internațional „Avram Iancu" Cluj, în orice situație, în condiții de legalitate deplină. În acest context, pentru a evita eventualele sensibilități-ipocrite ale dlui. Mihai Seplecan, propun ca vicepreședintele CJ Cluj, dl. Horațiu Catarig să preia toate atribuțiile referitoare la Aeroportul Internațional „Avram Iancu" Cluj" a declarat Remus Lăpușan, președintele PSD Cluj, care este şi liderul consilierilor judeţeni ai PSD Cluj.

 

 

Comenteaza