Ziua Mondială a Toaletei | Aproape jumătate din populația globului, fără WC-uri

Ziua Mondială a Toaletei | Aproape jumătate din populația globului, fără WC-uri

Compania de Apă Someș S.A. a derulat mai multe programe de finanțare, în valoare de peste 653 milioane de euro, o parte importantă din bani fiind destinată reabilitării și mai ales înființării de noi rețele de canalizare în aria deservită din județele Cluj și Sălaj.

În fiecare an la data de 19 Noiembrie se marchează Ziua Mondială a Toaletei (World Toilet Day), cu scopul de a atrage atenția asupra faptului că aproximativ 3,6 miliarde de oameni de pe glob nu au acces la sistemele de canalizare, iar conform Institutului Național de Statistică, în România, în 2020, erau conectați la acest serviciu 55,8% din populația rezidentă a țării.

Compania de Apă Someș S.A., se alătură susținerii acestei Zile, care în acest an, la nivel internațional, are tema "Aprecierea toaletelor!" (Valuing Toilets).

"Ca o expresie a preocupării pentru viitor, Compania de Apă Someș S.A. a derulat de-a lungul timpului mai multe programe de finanțare, în valoare totală de peste 653 milioane de euro, din care o parte importantă au fost destinați reabilitării și mai ales înființării de noi rețele de canalizare, astfel încât cât mai mulți utilizatori din aria deservită să beneficieze de acestă facilitate normală pentru condițiile de civilizație din pragul mileniului III.

În condițiile în care aproape jumătate din populația globului nu are acces la sisteme publice de canalizare, este regretabil că o parte din utilizatorii ariei deservite din județele Cluj și Sălaj nu se racordează la canalizările realizate prin eforturile Companiei și ale autorităților locale.

Grija față de calitatea mediului și a sănătății publice trebuie să fie o preocupare importantă pentru toți concetățenii noștri, inclusiv din perspectiva moștenirii pe care să o lăsăm generațiilor viitoare", transmite Compania de Apă Someș S.A..

Comenteaza