Vizita a Ambasadorului Extraordinar şi Plenipotenţiar al Elveției în România, la Cluj-Napoca

Vizita a Ambasadorului Extraordinar şi Plenipotenţiar al Elveției în România, la Cluj-Napoca

Emil Boc a primit astăzi vizita ambasadorului Elveției în România, domnul Massimo Baggi, în Sala de Sticlă a Primăriei. ''Cu această ocazie, am discutat despre cea de-a doua contribuție elvețiană în România, respectiv despre programul comun Elveția-România privind eficiența energetică și energiile regenerabile. Am subliniat modul în care abordăm dezvoltarea orașului și a zonei metropolitane și strategia pe care o urmăm pentru creșterea vieții în Cluj-Napoca'', a spus edilul.

Rezultatele Primei Contribuții Elvețiene în Cluj-Napoca s-au concretizat în proiecte precum:

- mobilitatea urbană: achiziționarea de autobuze electrice și stații de încărcare;
- eficiența energetică: modernizarea sistemului de iluminat public stradal și din clădirile publice;
- reabilitarea termică a unor instituții de învățământ preuniversitar din Cluj-Napoca.

Ca o recunoaștere a performanței comunității noastre și a colaborării fructuoase, Ambasada Elveției în România a acordat Municipiului Cluj-Napoca în anul 2022 distincția de „Comunitate sustenabilă”, subliniind astfel importanța eforturilor și investițiilor realizate în oraș pentru dezvoltare durabilă și tranziție verde.

Relațiile româno-elvețiene s-au dezvoltat constant pe parcursul a mai mult de 100 de ani, fiind bazate în prezent pe împărtășirea unor valori precum respectarea drepturilor şi libertăților fundamentale sau promovarea democrației şi statului de drept. Pe lângă domeniile tradiționale de cooperare, s-a urmărit diversificarea şi identificarea de noi sectoare, în special în plan economic, academic şi cultural. Există un important potențial de dezvoltare în special în domenii precum turismul, buna guvernare, protecția mediului, reciclarea deșeurilor, educația, cercetarea-inovarea. Acest potențial poate valorificat în contextul derulării proiectelor finanțate prin contribuția elvețiană la politica de coeziune a UE.

Comenteaza