Vila și hotelul Granata de pe strada Cometei se demolează. În loc va apărea tot un hotel

Vila și hotelul Granata de pe strada Cometei se demolează. În loc va apărea tot un hotel
| Foto: Facebook/ Granata Hotel

Vila și hotelul Granata de pe strada Cometei numărul 16-20 vor fi demolate. În locul lor, investitorii de la Neva Construct Invest propun un hotel cu 100 de camere.

Proiectul a fost pe ordinea de zi a Comisiei de Urbanism, care a cerut proiectantului să facă mici modificări.

Potrivit proiectului realizat de A&A Studio Proiect SRL, cele două corpuri existente pe parcela de 4.760 de metri pătrați vor fi demolate. Este vorba despre vila Granata, o construcție cu 2 etaje și hotelul Granata, care are 4 etaje.

În locul acestora se propune construirea unui imobil cu funcțiune turistică cu un regim de înălțime de S+P+3E+1R, cu o suprafață construită de 1600 de metri pătrați.

Vila și hotelul Granata de pe strada Cometei se demolează. În loc va apare tot un hotel

Terenul este încadrat în trei unități teritoriale, astfel că proiectantului i s-a cerut să mai reducă din dimensiuni pentru a se încadra în indicii urbanistici prevăzuți de PUG: ”Într-adevăr pe UTR S_Et am un POT de 42% față de 40% cât prevede regulamentul, dar pe tot terenul, celelalte parcele fiind încadrate în IS și Liu, am 33%. Iar CUT-ul este respectat, avem 1,6”, a precizat proiectantul.

”Procentul de ocupare a terenului se consideră pe fiecare parcelă încadrată într-o unitate teritorială, iar aici sunt 3 unități diferite. Trebuie să vă încadrați în indici. În plus aveți propusă construire cam la 65% din adâncimea parcelei, dar noi am mai admis de la caz la caz astfel derogări”, a spus arhitectul șef al municipiului, Daniel Pop.

”Să reveniți după ce aveți toate avizele și să adaugați studiul de trafic. De asemenea, să aveți menționată și soluția pentru biciclete”, a completat viceprimarul Dan Tarcea.

Viitorul hotel ar uma să aibă circa 100 de locuri de cazare pentru care sunt prevăzute 80 de locuri de parcare la subsol. Accesul se va face de pe strada Cometei. La parter, hotelul va avea pe lângă zona de primire/recepție, o sală de conferințe, restaurant și o cafenea. La cele 3 etaje și etajul retras vor fi unități de cazare cu 1 sau 2 camere.

Potrivit termene.ro, Neva Construct Invest este deținută de Muntean Agneta Ecaterina.

Comenteaza