Viceprimar Cluj-Napoca: „Viața e mai scumpă decât în alte orașe, dar și salariile sunt mai mari”

Viceprimar Cluj-Napoca: „Viața e mai scumpă decât în alte orașe, dar și salariile sunt mai mari”
| Foto: www.clujeni.com

Chiriile foarte mari și prețurile piperate din Cluj-Napoca îi sperie pe mulți dintre cei care ar vrea să trăiască în orașul de pe Someș.

Despre acest așa zis dezavantaj al Clujului, ca fiind un oraș prea scump, a vorbit și viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, Dan Tarcea, la un post de radio local.

„Viața la Cluj-Napoca este mai scumpă decât în alte părți ale țării. În momentul în care vine cât mai multă lume într-un oraș, atunci clar cresc și prețurile. Discutăm de cerere și ofertă. Atât timp cât există o cerere mai mare decât oferta, pe toate categoriile, este oarecum normal să avem și o creștere de preț.

Pe de altă parte, vreau să spun că și salariile sunt mai mari decât în alte parte. Suntem aproape de București, unde sunt concentrate toate multinaționalele. Dacă ar fi să scoatem extremele, cred că municipiul Cluj-Napoca ar sta fără probleme pe primul loc în România, în ceea ce privește salariile”, a declarat, la Realitatea FM Cluj, Dan Tarcea.

Președintele PNL Cluj-Napoca susține că sunt mai multe elemente de luat în calcul în acest caz. „Orașul nostru are axa Est-Vest, așa se desfășoară tranzitul. Suntem un oraș de deal, construit acum 2.000 de ani, avem câteva clădiri vechi în zona centrală de acum câteva sute de ani. Noi am hotărât foarte clar că vom prioritiza mijloacele de transport în comun, mersul pe jos, mijloacele alternative, și abia apoi mașinile.

Un studiu al Băncii Mondiale arată că 15% din oamenii întrebați ar vrea să se mute din orașul lor, în Cluj-Napoca. Asta pentru că avem calitatea vieții, fiind cea mai mare din România. Totodată, suntem, cred, cel mai sigur oraș, avem câteva atuuri importante. Și la sistemul de învățământ suntem primii pe țară”, a explicat Tarcea.

Comenteaza