VEZI când vine maşina de gunoi la tine în cartier. LIVE pe site-ul Primăriei Cluj

VEZI când vine maşina de gunoi la tine în cartier. LIVE pe site-ul Primăriei Cluj

Clujenii pot urmări, începând de marţi, 12 martie 2019, LIVE traseul maşinilor de salubritate din oraş. Autovehiculele Bratner şi Rosal au fost dotate cu GPS, iar traseul acestora este redat în timp real pe site-ul Primăriei Cluj-Napoca. 

"Aşa cum am promis, începând de astăzi, aveţi toate maşinile care realizează serviciul de salubritate în oraş pe site-ul Primăriei Cluj-Napoca. Traseul acestora poate fi urmărit în timp real la capitolul "Mediu", secţiunea "Curăţenie" şi apoi "Salubritate menajeră - hartă maşini de salubritate". În aprilie 2019, clujenii vor avea coroborat cu această hartă şi programul de ridicare a gunoiului menajer de la fiecare punct gopodăresc din oraş", a declarat edilul Clujului, Emil Boc, la ZIUA LIVE. 

VEZI HARTA LIVE AICI! 

GSP şi pe maşinile ce fac curăţenia stradală 

Următoarea etapă este inlcuderea în această hartă a traseului maşinilor care efectuează curăţenia stradală: "Maşinile cu perii, cele care spală străzile. Nu consider că mai trebuie să avem în oraş măturatul cu măturoiul", a precizat Boc, care mai spune că la ora actuală nu este mulţumit de curăţenia din oraş. 

Decizia de a dota maşinile de salubritate cu GPS a fost anunţată în cadrul şedinţei Consiliului Local de săptămâna trecută, în contextul adoptării proiectului de hotărâre privind "aprobarea regulamentului de salubrizare a municipiului, conform ordonanței de urgență a guvernului nr. 74/2018 pentru modificarea și completarea legii privind regimul deșeurilor, a legii nr. 249/2015 privind modalitatea de gestionare a ambalajelor și a deșeurilor de ambalaje, precum și OUG nr. 196/2005 privind fondul pentru mediu". 

Colectare selectivă pe patru fracţii din 2019. Clujenii primesc saci de gunoi cu cod de bare şi... amenzi

Colectarea selectivă pe patru fracţii a deşeurilor generate de populaţie va fi implementată la Cluj-Napoca începând din această vară. Odată cu implementarea colectării deșeurilor pe cele patru fracții, firmele de salubritate vor distribui saci menajeri pentru fiecare tip de deșeu, saci personalizați, prin care cei ce nu colectează selectiv pot fi identificați și sancționați.

"Toți cei care au condiții, cei din zonele de case, acolo unde sunt punctele gospodărești îngropate, vor trebui să facă această colectare selectivă pe cele patru fracții. Atunci vor fi saci menajeri cu cod de bare, cu care nu vor putea să pună gunoiul în altă parte și îi vom putea identifica ușor și pe cei care nu fac această colectare selectivă, având în vedere că vor fi personalizați sacii. Vor și fi sancțiuni, dacă nu se respectă", declarat viceprimarul Clujului, Dan Tarcea, la un post de radio local.

200 de platforme gospodăreşti îngropate

Primăria Cluj-Napoca va mai cumpăra încă 200 de platforme gospodărești îngropate. Costurile se ridică la 9,5 milioane de lei, fără taxa pe valoarea adăugată, preţul pe bucată fiind de 47.900 de lei, fără TVA. Proiectul de hotărâre a fost votat în unanimitate în cadrul şedinţei forului local de miercuri, 6 februarie.

VEZI ŞI Facturile la gunoi ar putea creşte, din vară. Tarcea: "650 de rampe clandestine în pădure"

Comenteaza