Vești bune pentru persionarii din Cluj-Napoca! Vor avea gratuitate la transportul în comun, în ciuda majorării punctului de pensie

Vești bune pentru persionarii din Cluj-Napoca! Vor avea gratuitate la transportul în comun, în ciuda majorării punctului de pensie

Guvernul a aprobat majorarea punctului de pensie cu 10% și a indemnizației sociale pentru pensionari cu 25%, de la 1 ianuarie 2022. Astfel, unii pensionari rămân fără gratuitate la transportul în comun. Primarul Boc îi asigură că va fi reglementată această situație.

"Eu am să propun ca mecanismul acesta să opereze automat, deci când are loc creșterea de pensii automat să crească și acest plafon, pentru ca oamenii care primeau până în acel moment să nu aibă de fapt un cuantum mai mic al pensiei, prin faptul că pierd unele beneficii pe care până atunci le aveau. Am să cer direcției de specialitate să găsească acest mecanism de corelare. Este firesc ca niciun om care beneficiază de un drept să nu fie privat de el în continuare, în condițiile în care din cauza inflației se majorează prețurile, din cauza creșterii de 10 la sută care este insuficientă”, a declarat Emil Boc la un post de radio local. 

„Aici le-am spus tuturor care m-au acuzat în decursul timpului și știți cât de mult m-au criticat pentru acest program, le-am spus că pensionarii au fost și sunt categoria cea mai grav afectată de trecerea asta de la comunism la capitalism, mulți au fost afectați în sens pozitiv și asta a fost de bine, dar ei și-au pierdut și-au devalorizat economiile pe care le-au făcut timp de o viață. Dacă aveai înainte 70.000 de lei erau bani de o Dacia, acum poți să mergi cu ei de trei ori la restaurant, nu mai au nicio valoare”, a explicat edilul.

Comenteaza