VARA BULDOZERELOR. Clujul-sită vs. Clujul-dop. Harta şantierelor şi ambuteiajelor

VARA BULDOZERELOR. Clujul-sită vs. Clujul-dop. Harta şantierelor şi ambuteiajelor
Clujul e găurit ca o sită în această vară, motiv pentru şoferi să stea proptiţi în bara maşinii din faţă. ZIUA de CLUJ vă prezintă harta şantierelor şi ambuteiajelor din oraş.

E vara buldozerelor la Cluj. Se sapă aproape peste tot în oraş, iar centrul e vedeta. Să îţi alegi traseul a devenit o decizie extrem de delicată şi riscantă, din care GPS-ul este exclus, pentru că nu are harta actuzalizată a şantierelor.

Avem lucrări pe Moţilor, Avram Iancu, Bariţiu, IC Brătianu, Horea, Bisericii Ortodoxe, Decebal, Plopilor, Einstein, în zona cu impozit zero a Clujului, dar şi pe Primăverii, Plevnei, Oaşului, Muncii, Gării, Caragiale, Marinescu, Orăştie, Voievod Gelu, Viile Nădăşel, mai spre extremităţi.

Acesta este şi motivul pentru care se creează ambuteiaje chiar şi în această perioadă, când studenţii şi elevii sunt în vacanţă, iar o bună parte dintre clujeni sunt pe vreun litoral. Se merge adeseori bară la bară pe Bariţiu şi pe Splaiul Independenţei (la semaforul de la Teatrul Maghiar se prinde roşu de două-trei ori), pe Dragalina (imposibilă dimineaţa, la semaforul de la Camera de Comerţ) şi Horea, pe Dacia (unde o bandă din cele trei este blocată), pe 21 Decembrie, până la Regionala CFR, dar mai cu seamă spre Sora, evident pe Moţilor şi Avram Iancu, ba chiar şi la sensul giratoriu de la Auchan Iris. Şi mai sunt "dopuri", şoferii ştiu cel mai bine.

Îi invităm să completeze harta la comentarii.

Pentru a ajunge în cartier, mănăşturenii au cea mai grea misiune: trebuie să evite traseele cu şantiere, adică Moţilor şi Plopilor, şi să circule prin Zorilor, aglomerând străzile Observator şi Frunzişului, sau Grigorescu. Pe Primăverii şi Izlazului e tot mai greu de mers, mai ales în prima parte a zilei, iar pe Calea Floreşti e teroare, când vin sau pleacă floreştenii.

ZIUA de CLUJ l-a întrebat pe primarul Emil Boc dacă şantierele vor fi oprite măcar pe durata Festivalului Untold, care se aşteaptă să adune mult peste 100.000 de fani ai muzicii electronice, din Cluj, din ţară, dar şi din străinătate.

"Lucrările vor continua, vom avea grijă ca în zona stadionului să le gradăm. De oprit nu se opresc, vom avea grijă ca cele din preajma stadionului să nu pericliteze buna desfăşurare a festivalului Untold. Ca să ne înţelegem: în zona stadionului au fost rediscutate, regândite programele de infrastructură, astfel încât să nu afecteze festivalul, în celelalte părţi ale oraşului se lucrează", a afirmat Boc miercuri.

Străzile Moţilor, Avram Iancu, I. C. Brătianu şi Memorandumului (deja modernizată) fac parte din proiectul pe fonduri europene „Refacerea infrastructurii Oraşului Comoară, modernizare căi de acces spre centru istoric". Licitaţia a fost câştigată de societatea Viarom Construct, cu o ofertă de 16,9 milioane de lei, fără taxa pe valoarea adăugată.

Trama stradală adiacentă liniei de tramvai, „Modernizarea tramei stradale de acces la zona industrială", este refăcută pe bani europeni de Diferit & Kiat Group Construct, asociere care are anul acesta de modernizat şi 25 de străzi din oraş cu bani din bugetul local.

Comenteaza