Foto Vaccinarea în Cluj-Napoca costă 5 milioane de euro. Costurile cu personalul, peste 3.8 milioane euro

Vaccinarea în Cluj-Napoca costă 5 milioane de euro. Costurile cu personalul, peste 3.8 milioane euro

Primarul Emil Boc a anunțat că organizarea și punerea în funcțiune a celor 11 centre de vaccinare costă 5 milioane de euro. Costurile cele mai consistente sunt legate de plata personalului; aproximativ 85% din sumă. 

"Costurile cele mai consistente sunt legate de plata personalului; aproximativ 85% din costuri. Sponsorizările private sunt binevenite, dacă fondurile naționale nu vor acoperi toate cheltuielile. Va fi analizată infrastructura de la Iulius Mall și dacă va fi acreditata de instituțiile abilitate prin îndeplinirea condiționalităților medicale atunci ar putea fi inclusă intr-o etapa viitoare, cu aprobarea Comitetului Județean pentru Situații de Urgenţă", a declarat Boc. Este vorba despre oferta Iulius Mall de a pune la dispozitie spații pentru organizarea unor centre de vaccinare. 

Vaccinarea în Cluj-Napoca costă 5 milioane de euro. Costurile cu personalul, peste 3.8 milioane euro

Emil Boc a câștigat disputa cu Ministerul Sănătății

Cheltuielile cu centrele de vaccinare vor fi suportate de la bugetul de stat, Guvernul urmând să emită o ordonanță de urgență în acest scop în această săptămână, a anunțat marți Emil Boc, președintele Asociației Municipiilor din România, după o întâlnire a primarilor cu ministrul Finanțelor.

 Boc a precizat că actul normativ va stabili și sumele care vor fi plătite medicilor și personalului din centre. „Forma finală a ordonanței de urgență va respecta prevederile strategiei naționale de vaccinare”, a precizat Boc.

Emil Boc, primarul muncipiului Cluj-Napoca și alți primari s-au arătat nemulțumiți de ordonanța de urgență a guvernului care prevede că administrațiile locale trebuie să înființeze și să doteze centrele de vaccinare anti-Covid-19, fără a menționa sursa de bani. ”Într-o țară democratică europeană, nici un minister nu-și permite să aloce responsabilități administrației publice locale, fără să discute în prealabil cu aceștia și fără să aloce resursa financiară în vederea implementării acelei sarcini pe care o stabilește. E o chestie de respect instituțional. Cine privește această dispută în termeni de război în coaliție, de conflict personal, exclus, aici nu este vorba nici de un război, nici de un conflict, e vorba de respect instituțional. Fiecare să-și facă datoria conform legii”, a declarat recent Boc.

Primarii de municipii au avut o discuție pe tema finanțării centrelor de vaccinare cu ministrul Finanțelor Alexandru Nazare.

Recent premierul Florin Cîțu a declarat că România va fi pregătită să vaccineze 150.000 de persoane pe zi, în 1.000 de centre de vaccinare.

Comenteaza