Vă bateţi joc de noi? Nicio mişcare pe şantierul unde, până acum, se mişcaseră doar două fire de praf

Vă bateţi joc de noi? Nicio mişcare pe şantierul unde, până acum, se mişcaseră doar două fire de praf
După câteva săptămâni în care constructorul angajat de primărie, firma ABED NEGO din Oradea să unească pasajele subterane de la gară a mai mişcat ceva pe şantierul supravegheat de ZIUA de CLUJ, în cea de a şaptea săptămână a revenit la ce pare să se priceapă cel mai bine: dormitul în post.

Cel de al şaptelea raport întocmit de ZIUA de CLUJ asupra şantierului „adoptat" din faţa gării va fi cel mai scurt de până acum: în cea de a şaptea săptămână de la deschidere, pe şantier nu s-a lucrat nimic. Ba mai mult, din nou n-am găsit nici ţipenie de om pe şantier, unde adăstau doar două utilaje care păreau abandonate.

Aşa cum spuneam încă de la începutul demersului nostru, nu am ales să monitorizăm evoluţia acestui şantier datorită importanţei sale - ba chiar am explicat cu argumente că utilitatea sa e mai mult decât discutabilă - ci pentru a face o demonstraţie despre modul şi mai cu seamă ritmul, în bătaia de joc a cetăţeanului, în care se lucrează la infrastructura municipiului nostru. Dacă încă suferim din cauza străzilor sparte şi nereparate de aproape un an, vinovăţia aparţine constructorilor şi primăriei, care acceptă ca aceştia să lucreze haotic, dar mai cu seamă să puturoşească pe banii şi nervii clujenilor.

Nu credem că mai e cazul să vă prezentăm imagini şi de pe celelalte şantiere ale Clujului. În mod normal, n-ar mai prea trebui să existe clujean care să nu fi văzut cu ochii săi în ce stadiu sunt şantierele de pe străzile Horea, Bariţiu, Moţilor (inclusiv tronsonul dintre primărie şi str. Coşbuc, despre care primarul promitea că va fi terminat până în 15 septembrie) sau Primăverii, sau în ce hal arată întreaga piaţă a Gării, nu doar şantierul ABED NEGO, platoul din faţa Operei Maghiare, intersecţia din faţa primăriei sau sensul giratoriu de la intersecţia străzilor Primăverii şi Islazului.

Oare mai trage cineva nădejde că aceste proiecte de refacere a infrastructurii stradale finanţate din fonduri europene vor fi finalizate până în 31 decembrie 2015, pentru a rămâne în interiorul exerciţiului finaciar în cuprinsul căruia au fost acceptate la plată? Noi ne-am lecuit de acest optimism.

 

Comenteaza