USR reia ideea extinderii transportului public de noapte. Boc promite din vara acestui an, din mai bus spre aeroport

USR reia ideea extinderii transportului public de noapte. Boc promite din vara acestui an, din mai bus spre aeroport

Consilierii locali USR reiau ideea extinderii transportului public de noapte. Edilul Emil Boc a anunțat, recent, că acest lucru va fi implementat din vara acestui an, dar și că va exista o linie dedicată spre aeroportul clujean începând din luna mai 2023.

''Transportul public este coloana vertebrală a oricărui oraș. Pe timpul nopții, în Cluj-Napoca, circulă doar linia 25N, ce operează până la ora 01:00 și deservește doar axa Est-Vest. Cu alte cuvinte, conexiunea gară - autogară - aeroport - campusuri universitare nu este asigurată pe timp de noapte.

În toamnă, am inițiat un proiect ce prevede extinderea transportului nocturn în oraș. E nevoie de o arie de acoperire mai mare a cartierelor, cât și un orar de funcționare prelungit pe parcursul nopții. Concret, am propus administrației locale:

  • înființarea a două noi linii de transport nocturne: Aeroport Express pe ruta autogară-gară-centru-aeroport și o linie pe ruta Grigorescu-Centru-Zorilor, cu punct de intersecție a liniilor în zona Sora
  • extinderea programului curselor până la ora 4:30 pentru a asigura transportul călătorilor ce au nevoie să ajungă la aeroport pentru zborurile de la ora 6:00 dimineața
  • acceptarea abonamentelor și biletelor valabile în timpul zilei și pe timp de noapte

Cu ocazia dezbaterilor despre bugetul anului 2023 am redeschis acest subiect, iar odată cu venirea sezonului cald îl vom readuce în atenția Primăriei. E timpul ca începând cu această vară să putem circula ușor și accesibil și pe timp de noapte în Cluj-Napoca'', transmite Alexandra Oana, consilier local USR Cluj-Napoca.

Recent, edilul Emil Boc a spus că transportul în comun pe timp de noapte va fi extins la Cluj-Napoca începând din vara aceasta. "Avem o analiză discutată și o vom implementa, după modelul pe care l-am găsit și în alte capitale europene, pe intervale orare, cu două linii mari. Va fi vara aceasta pus în aplicare, începând cu mai - iunie", a declarat edilul Boc, la un post de radio local. 

Primarul a mai anunțat și o linie de autobuz spre aeroport, autobuzul urmând să oprească la terminalele sosiri și plecări.

Comenteaza