Unde va fi instalat şantierul E.ON Gaz pentru modernizarea reţelelor

Unde va fi instalat şantierul E.ON Gaz pentru modernizarea reţelelor
Calea Baciului, Calea Mănăştur, Calea Moţilor, Câmpului, Donath, Dunării, E. Racoviţă, Fântânele, Primăverii, Plopilor, Republicii sau Horea sunt pe lista arterelor pe care compania de gaz va lucra la reabilitarea reţelei de distribuţie.

Şantierul de modernizare a reţelelor de gaz se va instala în Cluj-Napoca de la finalul verii, potrivit unui anunţ al companiei E.ON Gaz România. Anul acesta se va lucra pe opt artere din cele 50 de străzi pe care compania şi-a propus să modernizeze reţeaua de distribuţie până în 2015.

Compania E.ON Gaz Distribuţie a stabilit lista străzilor pe care în următorii trei ani se va moderniza reţeaua de furnizare a gazelor naturale. Este vorba despre 50 de artere care, pe parcursul a trei ani, vor beneficia de înlocuirea de conducte şi branşamente de gaze naturale. Pe listă sunt artere din centrul oraşului, dar şi din cartierele Andrei Mureşanu, Grigorescu, Dâmbu Rotund, Mărăşti, Zorilor, Mănăştur, Gruia sau Gheorgheni. Printre acestea se regăsesc străzile Alexandru Vlahuţă, Alverna, Andrei Mureşanu, Bd. 1 Decembrie 1918, Bistriţei, Bd. Muncii, Calea Turzii, Calea Baciului, Calea Mănăştur, Calea Moţilor, Câmpului, Donath, Dunării, E. Racoviţă, Fântânele, Primăverii, Plopilor, Republicii sau Horea.

Potrivit departamentului de comunicare corporatistă al E.ON România, cel mai probabil, lucrările de modernizare vor demara în perioada iulie-august. Arterele programate la modernizare anul acesta sunt Republicii, Donath, G. Doja, Scorţarilor, Tatra, Burebista, Cosminului şi Mărăşeşti.

În următorii trei ani, compania şi-a propus să modernizeze la Cluj-Napoca 160 de kilometri de reţea de distribuţie a gazelor naturale, cea mai mare parte din fonduri proprii ale E.ON Gaz Distribuţie. Pentru acest program vor fi investiţi 90 de milioane, din care pentru reabilitarea a 81 de kilometri, evaluaţi la peste 54 de milioane de lei, vor fi accesaţi şi bani europeni, aproximativ 16,5 milioane de lei.

Potrivit datelor furnizate de departamentul de comunicare corporatistă, până în prezent la Cluj-Napoca a fost modernizată circa 19% din reţeaua de distribuţie, iar cu noul program se va ajunge în 2015 la aproape 44%. Procentele de modernizare arată în acest mod deoarece, în paralel cu aceste programele, compania este preocupată de asigurarea siguranţei pentru consumatori şi de direcţionarea de fonduri şi înspre această componentă.

În paralel cu programul de investiţii în sistemul de distribuţie către consumatori, compania E.ON a nominalizat Clujul pentru deschiderea unui Centru de Servicii de Afaceri axat pe componenta de contabilitate, care va deservi întregul grup. Noul centru care va fi deschis în România, respectiv la Cluj-Napoca, face parte din programul de eficientizare a activităţii companiei şi va crea 600 de locuri de muncă. Orizontul de timp anunţat de companie pentru ca acest centru de la Cluj să fie operaţional este de trei ani.

Grupul E.ON este activ în România pe piaţa de energie în domeniile furnizării şi distribuţiei de gaze naturale şi energie electrică, deservind 2,9 milioane de clienţi. Compania acoperă 20 de judeţe din partea de nord şi nord-est a ţării.

 

 

Comenteaza