Unde mai vrea primăria să construiască un patinoar. Sport pe 3,7 hectare

Unde mai vrea primăria să construiască un patinoar. Sport pe 3,7 hectare
Zona La Terenuri conține vechi terenuri de sport și noi locuri de parcare

Clujul are planuri îndrăznețe, pentru a satisface nevoia de mișcare a cetățenilor săi.

 

Vechiul spațiu botezat de mănăștureni La Terenuri se pregătește de o schimbare radicală. Primăria a scos la licitație studiul de fezabilitate și realizarea planului urbanistic zonal (masterplanul) pentru acest proiect.

Zona de studiat pentru proiectanți este de 4,3 ha. Parcul propriu-zis ar urma să aibă 3,7 ha, dar urbaniștii vor trebui să găsească soluții și pentru culoarul pârâului Calvaria, 0,6 ha. Din suprafața totală, în proprietatea municipiului se află doar 0,72 ha; restul sunt în proprietatea unor persoane fizice sau proprietatea privată a municipiului Cluj-Napoca.

Pe culoarul pârâului ar urma să fie dezvoltate trasee pietonale și velo. Cât despre parc, acesta va avea și funcțiuni sportive, și de agrement. Parcul va fi mult mai mic decât cel din Gheorgheni, 3,7 ha, față de 9,4 ha, dar ar urma să aibă multe facilități. Inclusiv un patinoar este prevăzut pentru anotimpul rece. Atenție! Nici aici nu este gândit un bazin de înot, deși tot mai mulți oameni se îndreaptă către acest sport în Cluj.

Iată amenajările prevăzute în caietul de sarcini al licitației: terenuri de tenis de câmp, volei, terenuri sintetice de minifotbal, cu nocturnă, de padel, terenuri de futnet (tenis cu piciorul), amenajări pentru role, biciclete, piste de alergare, terenuri de beach-volley cu nisip, terenuri sintetice de baschet, cu nocturnă, spații acoperite pentru tenis de masă, mese de șah, amenajări cu aparate de fitness, zonă cu aparate pentru exerciții fizice dedicate seniorilor, aparate și echipamenre de parkour, jocuri și trasee pentru copii, aparate și echipamente pentru amatorii de escaladări, amfiteatru în aer liber, patinoar amenajat pe perioada sezonului rece.

Realizarea documentației va dura multe luni, nu vă așeptați să vedeți terenurile prea rapid. Până una-alta, primăria va trebui să rezolve și problema juridică a terenurilor din zonă care nu se află în proprietatea sa.

Comenteaza