Undă verde pentru un nou parc industrial al Clujului

Undă verde pentru un nou parc industrial al Clujului
Consiliul Judeţean (CJ) a informat că a obţinut toate avizele necesare pentru construirea unui nou parc industrial al Clujului.

CJ anunță faptul că a obținut toate avizele necesare pentru demararea lucrărilor de construire, în noul format, a parcului industrial Tetarom IV, proiectul fiind redimensionat atât din punctul de vedere al suprafeței, cât și al obiectivelor care urmează să fie edificate pe acest amplasament.

În acest sens, CJ va asigura infrastructura logistică și o hală de producție, astfel încât, la darea în folosință, tipologia noului parc industrial va fi una de tip "greenfield", ceea ce înseamnă o investiţie făcută de la zero într-o nouă locaţie.

CJ a pierdut anul trecut o finanţare europeană de 17 milioane de lei pentru parcul industrial Tetarom IV, din comuna Feleacu. Forul judeţean a ajuns la concluzia că se impune încetarea contractului deoarece lucrările la acest obiectiv nu ar putea fi terminate până la termenul limită impus de Uniunea Europeană, 31 decembrie 2015, şi pentru ca această finanţare să nu fie pierdută, ci să rămână în cadrul regiunii.

În aceste condiţii, oficialii CJ au fost nevoiţi să redimensioneze proiectul parcului industrial Tetarom IV şi să-l facă din resurse proprii.

Preşedintele CJ, Alin Tişe, a anunţat recent că în acest an va fi gata prima etapă a Tetarom IV: „Am dispus să se facă trei lucruri acolo, o hală pentru întreprinderi mici şi mijlocii, un drum de acces la această hală şi o staţie pentru energie astfel încât în prima etapă, să se facă poată folosi această construcţie". Costurile estimative pentru Tetarom IV sunt de 4 milioane de euro.

Comenteaza