Undă verde pentru un nou drum județean. Tișe: „Va scurta traseele spre Bistrița și Cluj-Napoca cu 20 de km”

Undă verde pentru un nou drum județean. Tișe: „Va scurta traseele spre Bistrița și Cluj-Napoca cu 20 de km”
| Foto: Facebook.com/cjcluj

Clujul va avea un nou drum județean, care va fi reabilitat, modernizat și va face legătura între DJ 161F și județul Bistrița-Năsăud. 

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a inițiat un proiect de hotărâre ce a fost aprobat, joi, în ședința ordinară a forului administrativ județean, cu 34 de voturi „Pentru”.

Acesta vizează trecerea drumului comunal 21B Cătina-limită cu județul Bistrița-Nasăud din categoria funcțională a drumurilor de interes local în categoria drumurilor de interes județean.

Alin Tișe a luat cuvântul în timpul ședinței de consiliu și a oferit câteva explicații suplimentare despre importanța acestui nou drum, ce intră în subordinea Consiliului Județean.

„S-a explicat și în referat, nu este atât de importantă lungimea drumului, câți km are această bucată de drum, ci este importantă utilitatea lui și faptul că scurtează traseele atât înspre Bistrița, cât și spre Cluj-Napoca cu aproximativ 20 de km. Este un drum important pe care l-au solicitat oamenii și primăria din comuna Cătina, motiv pentru care am promovat acest proiect în încercarea de a ajuta comunitatea locală de acolo”, a precizat șeful județului Cluj.

„În prezent, drumul comunal 21B, în lungime de 3,750 km este, din punct de vedere juridic-administrativ, o arteră de inters public local aflată în domeniul public al comunei Cătina. Având în vedere faptul că acesta are o funcție strategică, fiind sectorul de legătură între drumul județean 161F și județul Bistrița-Năsăud, va fi supusă aprobării forului administrativ județean trecerea DC 21B în domeniul public al județului Cluj și încadrarea, pe cale de consecință, în categoria funcțională a drumurilor de interes județean. Ulterior aprobării acestui demers, noul drum județean va putea fi inclus în Programul de modernizare și reabilitare a drumurilor județene.

Printre beneficiile directe și imediate ale reîncadrării funcționale a acestui sector de drum se numără creșterea mobilității populației și a transportului de bunuri, respectiv eficientizarea activităților economice și a investițiilor din zonă. În acest fel se va asigura o legătură mai rapidă între reședința de comună Cătina și reședința comunei învecinate, Budești. De asemenea, acest drum reprezintă și o rută alternativă de acces al locuitorilor din estul județului Cluj, prin intermediul DJ 151, către localitățile din județele învecinate, respectiv Bistrița-Năsăud și Mureș”, transmiteau reprezentanții CJ Cluj în urmă cu două zile.

Comenteaza