Undă verde pentru drumul Expres Cluj – Bistrița! S-a votat acordul de asociere

Undă verde pentru drumul Expres Cluj – Bistrița! S-a votat acordul de asociere
| Foto: hotnews.ro

Proiectul drumului Expres Cluj-Bistrița, via Dej, care va avea o lungime de aproximativ 90 de km, prinde contur.

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a inițiat un proiect de hotărâre în vederea încheierii unui acord de asociere cu Consiliul Județean Bistrița-Năsăud pentru susținerea acestei investiții.

Proiectul de hotărâre privind aprobarea unor măsuri în vederea realizării obiectivului de investiții Drumul expres Cluj – Bistrița-Năsăud, componentă a proiectului Drumul expres Turda – Halmeu (Someș Expres), a fost aprobat cu 30 de voturi „pentru”, în ședința ordinară a Consiliului Județean Cluj, de joi, 22 aprilie 2021.

„Este un proiect pe care l-am promovat împreună cu Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, și pentru că urmează să intre în asociere primăria municipiului Cluj-Napoca și primăria municipiului Bistrița, va fi modificat și ajustat, în momentul în care cele două administrații își vor depune acordul scris. Va fi un protocol cu cele patru entități.

Pentru moment, propun această formulă de a-l analiza și supune votului, asocierea între Consiliul Județean Cluj și Consiliul Județean Bistrița decisă de mine și de președintele de la Bistrița, Radu Moldovan, în faza de intenție și supusă în plen pentru validare”, a spus Tișe.

Protocolul prevede oferirea întregului suport necesar Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere în vederea organizării și desfășurării procedurii de achiziție publică a serviciilor de elaborare a Studiului de Fezabilitate și, totodată, valorificarea acestei documentații prin depunerea spre finanțare prin Programe Operaționale, Mecanisme de Redresare și Reziliență și/sau alte surse de finanțare.

Potrivit reprezentanților forului administrativ județean, pentru reușita implementării investiției, de o importanță deosebită pentru locuitorii celor două județe, dar și pentru cei aflați în tranzit, cele două consilii județene vor face demersuri pentru intrarea în asociere și a primăriilor Cluj-Napoca și Bistrița.

„E un proiect de o importanță strategică nu doar pentru județele Cluj și Bistrița-Năsăud ci pentru întreaga regiune, la a cărei dezvoltare accelerată va contribui semnificativ. În plus, acest drum expres va constitui o alternativă viabilă și va decongestiona traficul extrem de aglomerat de pe drumul european” au transmis președinții Consiliilor Județene Cluj și Bistrița-Năsăud, Alin Tișe și Radu Moldovan.

Comenteaza