Un sfert de milion de euro pentru ridicarea maşinilor, la Cluj

Un sfert de milion de euro pentru ridicarea maşinilor, la Cluj
RADP Cluj-Napoca aşteaptă două automacarale cu care va ridica maşinile parcate neregulamentar.

Regia Autonomă a Domeniului Public (RADP) urmează să primească două noi utilaje de ridicare a maşinilor. Licitaţia a avut loc în această primăvară şi au existat cinci ofertanţi. După soluţionarea contestaţiilor, s-a trecut la semnarea contractului cu firma declarată drept câştigătoare, EVW Holding. RADP mai are două automacarale, cele care ridică în prezent maşinile şoferilor indisciplinaţi. Cele două utilaje actuale au 10, respectiv opt ani vechime.

„Este reprezentanţa unui concern mare. Au aceleaşi caracteristici cu maşinile pe care le avem în prezent, dar sunt mult mai moderne şi au alt nivel de motorizare", a spus directorul RADP, Ion Pantelimon, despre utilajele care urmează să fie aduse la Cluj.

966.875

lei + TVA au costat cele două utilaje, adică 212.654 de euro. Dacă se adaugă TVA 19% ajungem la peste un sfert de milion de euro.

Automacaralele noi trebuie livrate în cel mult 60 de zile de la semnarea contractului. Cum acesta a fost parafat în 20 aprilie, până la mijloc de iunie utilajele vor putea fi văzute pe străzile Clujului. În caietul de sarcini se prevedea livrarea în termen de şase luni, dar părţile s-au înţeles la o durată mult mai redusă.

Din 9 februarie, când a început ridicarea maşinilor parcate neregulamentar, au fost aproximativ 500 de vehicule în această situaţie. Cele mai multe au fost ridicate în martie, 280. Procedura este următoarea: Poliţia Locală stabileşte care sunt maşinile ce urmează să fie ridicate şi cheamă serviciul specializat al RADP; regia deţine nu doar auto-macaralele, ci şi parcarea unde se depozitează vehiculele.

„Nu facem faţă cu două automacarale, pentru că este un oraş mare. Cu patru vom fi la limită. Eu mizez pe faptul că lumea se va obişnui şi nu îşi va parca maşina neregulamentar. Problema este că vin mulţi din alte localităţi şi nu sunt obişnuiţi. Ei ne vor da de lucru", spunea, în urmă cu câteva săptămâni, Marcel Bonţidean, directorul Poliţiei Locale.

Cuantumul sancțiunii pentru ridicare-transport-depozitare a fost stabilit conform hotărârii consiliului local (HCL) nr. 21/2017 și este de 547 de lei. În cazul în care utilizatorul sau proprietarul se prezintă la autovehicul și nu se mai efectuează transportul și depozitarea, sancțiunea e de 294 de lei.

Măsura privind ridicarea autovehiculelor staționate neregulamentar s-a dispus în conformitate cu prevederile hotârârii guvenului nr. 965/2016, privind circulația pe drumurile publice, pentru modificarea ordonanţei de urgenţă a guvernului nr. 195/2002, republicată, aprobat prin HG nr. 1391/2006 și HCL nr. 21/2017.

Comenteaza