Un lider PNL dă în judecată Prefectura Cluj, Ministerul de Interne şi Guvernul! Vrea alegeri la Consiliul Judeţean

Un lider PNL  dă în judecată Prefectura Cluj, Ministerul de Interne şi Guvernul! Vrea alegeri la Consiliul Judeţean
Scandal între putere şi opoziţie pe tema alegerilor parţiale pentru şefia Consiliului Judeţean Cluj! Deşi legea prevede că după constatarea încetării mandatului unui preşedinte (în cazul de faţă Horea Uioreanu), se organizează alegeri parţiale anticipate în maxim 90 de zile, Guvernul nu respectă termenul pentru că....legea nu prevede şi sancţiuni pentru depăşirea lui.

 

 

Deși au fost notificați, nu au aplicat legea. Voi acționa în judecată Guvernul României, Ministerul de Interne și Instituția Prefectului Cluj. Victor Ponta nu a schițat nici un gest miercuri, data limită la care se mai putea emite actul pe baza căruia să se organizeze alegerile anticipate pentru președinția CJ Cluj. A fost încălcată legea, motiv pentru care mă voi adresa justiției. Cei care se fac vinovați de încălcarea legii, vor trebui să plătească", afirmă consilierul judeţean Mihai Seplecan, copreședinte executiv al PNL Cluj.

„L-am notificat pe premierul Victor Viorel Ponta și am solicitat ca, până la începutul lunii decembrie a.c., să se adopte o hotărâre de Guvern prin care să stabilească, cel mai târziu la jumătatea lunii ianuarie a anului 2015, conform prevederilor Legii nr. 215/2001 (art. 102 ind. 1, coroborat cu art. 69 alin. 2 și art. 69 alin. 5 coroborat cu art. 9 din Legea nr. 67/2004), a datei de desfășuare a alegerilor parțiale pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Cluj. Fiind vorba despre alegeri parțiale generate de o situație prevăzută de Legea administrației publice, respectiv cea privind Statutul aleșilor locali, data desfășurării alegerilor trebuie să se stabilească cu cel puțin 35 de zile înaintea votării (art. 9 din Legea 67/2004)" a mai declarat Mihai Seplecan.

Subprefectul judeţului Cluj, Dan Codrean, a declarat pentru ZIUA de CLUJ: „ Noi am făcut tot ce ne-a stat în putinţă să fie organizate în termenul legal aceste alegeri. Am înaintat toate documentele necesare după demisia domnului Horea Uioreanu. Mai mult, am trimis adrese atât către Ministerul Administraţiei şi Internelor cât şi către Secretariatul General al Guvernului. Competenţa noastră se limitează la aceste lucruri. Decizia aparţine exclusiv guvernului. Aşteptăm şi noi, la fel ca domnul Seplecan, să se stabilească data alegerilor, pentru că şi pentru noi va fi o muncă serioasă de organizare a acestor alegeri".

 

 

 

 

Comenteaza