Un consilier local îl acuză pe primarul Boc: "Un contract bun nu ne-ar fi lăsat fără Peninsula"

Un consilier local îl acuză pe primarul Boc:
"Contractul ferm" între Primăria Cluj-Napoca şi organizatorii festivalului Peninsula nu e nimic altceva decât un protocol de colaborare, fără niciun fel de garanţie, acuză consilierul local PNL Ioan Bâldea.

"Actul e un protocol de colaborare „încheiat în vederea identificării cadrului necesar desfășurării în bune condiții a evenimentelor festivalul Peninsula și De La Hoya festival" și care nu prevede nimic în cazul în care unul dintre parteneri nu-și respectă înțelegerea. Ceea ce e cel mai important, e că printre semnatari nu găsim partenerul principal, deținătorul brandului Peninsula", spune Bâldea. "Neatenția și superficialitatea juriștilor primăriei a dus la situația actuală, în care proprietarul brandului poate muta liniștit înapoi la Târgu-Mureș evenimentul, întrucât nu are nicio obligație față de municipalitate. Asta deși s-au cheltuit direct și indirect peste 300.000 de euro de la bugetul local al orașului pentru susținerea evenimentului din 2013 de pe Valea Gârbăului".

Protocolul e valabil până la sfârşitul anului viitor, "dar atât timp cât proprietarii Peninsula nu apar ca parteneri, este evident că valabilitatea nu are niciun fel de legătură cu festivalul și brandul Peninsula, ci doar cu un eveniment organizat de către cei de la Live Music", crede Bâldea.

Referitor la locul de desfășurare, doar pentru anul 2013 este identificat amplasamentul de pe Valea Gârbăului. Pentru anii 2014 și 2015, locul urma să fie stabilit de părți, printr-un act adițional.

Comenteaza