Un clujean propune înfiinţarea unui TelVerde pentru trafic: "Poliția Locală trebuie să intervină mai des și mai repede"

Un clujean propune înfiinţarea unui TelVerde pentru trafic:
Neregulile din traficul auto şi pietonal ar putea fi rezolvate mai rapid prin înfiinţarea unui număr de telefon de tip TelVerde la care clujenii să poată transmite direct problemele sesizate, consideră un consilier local.

Propunerea a fost făcută de liberalul Ioan Bîldea, care a solicitat implementarea unui astfel de serviciu la nivelul Direcției Generale a Poliției Locale. El este de părere că agenţii trebuie să intervină mai rapid pentru rezolvarea situațiilor care pun în pericol pietonii, bicicliștii, motocicliștii sau șoferii. 

"De la an la an, sunt mai multe mașini în traficul din oraș și deci mai multe probleme. Totuși, din experiența de consilier local de până acum, am constatat că multe din aceste probleme pot fi rezolvate simplu, iar o reacție mai rapidă a autorităților locale și a Poliției Rutiere ar ajuta mult", a transmis el.

Consilierul consideră că intervenția promptă a municipalității ar duce nu doar la soluţionarea problemelor apărute, ci şi la creşterea calităţii traficului. 

"Rezolvarea unor astfel de probleme poate îmbunătăți considerabil siguranța participanților în trafic și calitatea acestuia", a mai precizat acesta. 

Printre cele mai des-întâlnite probleme care ar putea fi soluţionate prin înfiinţarea unui număr de telefon de tipTelVerde se numără existenţa mașinilor parcate ilegal, a lucrărilor desfășurate pe carosabil sau pe trotuar prost semnalizate, a indicatoarelor rutiere lipsă sau greu de observat, a semafoarelor prost sincronizate sau nefuncționale, a șantierelor care pun în pericol traficul auto și pietona, a trecerilor de pietoni și a altor marcaje care trebuie retrasate.

Comenteaza