"U". Data renaşterii: 11 august 2016

Clubul sportiv Alb-Negru devine joi clubul Universitatea. Marca a fost recuperată miercuri de primărie şi va fi oferită noii entităţi în urma unei şedinţe de îndată a Consiliului Local.

Consiliul Local Cluj-Napoca a fost convocat de îndată pentru joi, 11 august, pentru a aproba transmiterea dreptului de folosință exclusivă, totală și perpetuă, cu titlu gratuit, asupra mărcii "Universitatea Cluj U 1919" Asociaţiei Club Sportiv de Fotbal "Alb-Negru" a Studenților Clujeni. Practic, 11 august 2016 devine data renaşterii clubului "U".

Miercuri, primarul Emil Boc a fost la Bucureşti, pentru a retrage marca şi palmaresului actualei entităţi.

"Studenţii" vor înscrie în liga a patra o echipă de tineri care în sezonul trecut au evoluat cu succes în Liga Elitelor şi au terminat pe locul III, după Viitorul Constanţa şi Ardealul Cluj. Lotul este descompletat, după ce Olimpiu Moruţan, cel mai talentat fotbalist al generaţiei sale, a plecat la FC Botoşani.

Dintre fotbaliştii care au jucat sezonul trecut în eşalonul secund nu a mai rămas la Cluj aproape nimeni.

Ioan Ovidiu Sabău, cel care va ocupa funcţia de manager sportiv la "U", şi-a preluat deja atribuţiile şi a discutat cu majoritatea jucătorilor, pe care speră că i-a şi convins să continue la Cluj.

Tot în sarcina lui Sabău şi a noului Consiliu Director, din care fac parte reprezentantul Primăriei Cluj şi ai universităţilor din oraş, cade şi alegerea unui antrenor. Prima variantă de lucru este Adrian Falub, tehnician care a mai condus-o pe "U" şi care este cunoscut pentru modul în care lucrează cu tinerii, adică exact ceea ce caută clubul.

Şi asistenţii acestuia vor avea acelaşi profil: oameni care au jucat pentru "Şepcile roşii" şi care înţeleg ce înseamnă acest simbol. Printre numele vehiculate se află Cristi Pojar, Marius Popescu sau Zsolt Szilagyi.

 

Comenteaza