Trei drumuri de mare importanță pentru Cluj primesc finanțare din fonduri europene. Vor costa peste 45 mil. euro

Trei drumuri de mare importanță pentru Cluj primesc finanțare din fonduri europene. Vor costa peste 45 mil. euro

CDR Nord-Vest a aprobat includerea a trei noi drumuri județene din Cluj în lista cu proiecte propuse la finanțare prin Programul Operațional Regional 2021-2027.

Consiliul Județean Cluj a fost înștiințat de către Consiliul pentru Dezvoltare Regională Nord-Vest, organism decizional care coordonează procesul de dezvoltare regională în întreaga regiune, cu privire la aprobarea listei cu proiectele propuse a fi finanțate prin POR 2021-2027. 

Cele trei proiecte strategice de importanță majoră pentru județul Cluj, incluse în hotărârea CDR și propuse pentru finanțare sunt următoarele: 

1. Drumul de legătura între nodul Ciurila de pe Autostrada A3 și Centura Metropolitană Cluj-Napoca, în lungime de 15 km;

2. Drumul de acces înspre Spitalul Pediatric Monobloc, în lungime de 1,5 km;

3. Varianta de legătură între străzile 1 Mai (DN 1C) și strada Bistriței din municipiul Dej, în lungime de 1,7 km.

„Toate cele trei trasee de drumuri județene propuse de Consiliul Județean, care asigură o conectivitate extrem de ridicată la rețeaua de transport TEN-T, au fost incluse în lista proiectelor propuse pentru finanțare din fonduri europene. Valoarea estimată a investiției pentru noile drumuri județene este de peste 45 de milioane de euro”, a transmis Alin Tișe, șeful CJ Cluj.

Potrivit reprezentanților forului administrativ județean, drumurile propuse au regim de prioritate ridicat, principalul lor scop fiind acela de asigurare a unei conectivități sporite între polurile urbane și căile de comunicare încadrate ca şi coridoare ale rețelei europene de transport (TEN-T).

Prin crearea acestor noi fluxuri de transport se acoperă unele dintre nevoile principale ale județului Cluj în infrastructura de transport și se creează premisele unei dezvoltări echilibrate a întregului județ.

Comenteaza