Toneta de bilete din Piaţa Gării va căpăta o nouă faţă

Toneta de bilete din Piaţa Gării va căpăta o nouă faţă
Toneta de bilete din Piaţa Gării, una dintre cele mai aglomerate zone din oraş şi printre primele locuri văzute de turiştii străini care calcă pragul Clujului, arată execrabil. Cu vopseaua dusă şi plină de mizerie, pare a fi desprinsă din epoca comunistă. Din fericire, în perioada următoare va căpăta o nouă faţă.

La solicitarea consilierului local liberal Ioan Bîldea, reprezentanţii Companiei de Transport Public (CTP) Cluj-Napoca au afirmat că au trimis o solicitare municipalităţii locale, în vederea găsirii unei soluţii pentru modernizarea tonetei respective.

Între timp, vor lua unele măsuri de reabilitare a acesteia, însă doar minimale, întrucât odată cu implementarea veşnic amânatului sistem de ticketing casa de bilete va fi dezafectată.

"În privinţa solicitării punctuale de amenajare a tonetei pentru bilete, specificăm faptul că CTP Cluj-Napoca S.A. va lua măsurile de rigoare de reabilitare minimală a acesteia, ştiut fiind că în termen de cca. 6 luni punctul de vânzare manuală a biletelor de călătorie va fi dezafectat, ca urmare a introducerii sistemului de ticketing, investiţie finanţată din fonduri comunitare nerambursabile", se arată în răspunsul dat.

Ei au recunoscut că aspectul întregii staţii lasă mult de dorit, dar susţin că spaţiile comerciale, întreţinerea trotuarului şi a copertinei nu intră în sarcina CTP.

"Staţia multifuncţională din Pţa Gării arată într-adevăr deplorabil, fiind necesare lucrări de întreţinere din partea concesionarului, în conformitate cu obligaţiile acestuia, asumate prin contract şi caietul de sarcini aferent.

Astfel, se poate constata uşor ca fiind imperios necesare intervenţii pentru completarea şi înlocuirea suprafeţelor vitrate perimetrale, precum şi reabilitarea, printr-o finisare primară a extradosului şi în special a intradosului, a acoperişului curbat al staţiei... Spaţiile comerciale, întreţinerea trotuarului şi a copertinei nu ţin de competenţa CTP Cluj-Napoca", au mai afirmat reprezentanţii Serviciului Exploatare.

Comenteaza