Toate orașele din Cluj intră în SCENARIUL VERDE. Cu o singură excepție

Toate orașele din Cluj intră în SCENARIUL VERDE. Cu o singură excepție

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Cluj a relaxat restricțiile în toate localitățile din județ unde rata infectărilor cu noul coronavirus este egală sau mai mică cu 1,5 /1000 de locuitori.

Astfel, începând de joi, 13 mai, în Cluj-Napoca, Dej, Gherla, Turda și Huedin se pot organiza spectacole, concerte, festivaluri sau alte evenimente culturale cu participarea a cel mult 300 de spectatori cu locuri pe scaune, aflate la distanță de minimum 2 metri unul față de celălalt, precum și cu purtarea măștii de protecție. De asemenea, restaurantele și cafenelele pot funcționa la interior fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 6.00-22.00, inclusiv cele din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare, terasele în aer liber pot funcționa cu asigurarea unei distanțe de minimum 2 metri între mese și participarea a maximum 6 persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite, și cu respectarea măsurilor de protecție sanitară și sălile de jocuri de noroc pot fi deschise fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului. În schimb, barurile, cluburile și discotecile rămân închise, iar circulația este interzisă între orele 22.00 - 5.00.

Dintre orașele Clujului, doar municipiul Câmpia Turzii face excepție, acesta aflându-se în scenariul galben, cu o incidență de 1,75 la mie.

Comenteaza